"ADMINISTRACIJA NESPOSOBNA DA OBAVLJA SVOJ POSAO"

URA Budva: Čuva li Vlada "dinamitaše"?

"Iako je turistička sezona počela opet smo svjedoci korišćenja nedozvoljenih sredstava u ribolovu, kako na primorju, tako i u vodama u unutrašnjosti, ali inspekcija, tužilaštvo i policija ne reaguju adekvatno" kaže se u saopštenju
85 pregleda 0 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA
Ažurirano: 21.06.2015. 11:52h

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) predlaže ministrima unutrašnjih poslova, pravde, poljoprivrede i turizma da se ozbiljnije uključe u svoj posao i prestanu da se oglušuju na pojave koje se tiču bezbjednosti građana i turista.

"Iako je turistička sezona počela opet smo svjedoci korišćenja nedozvoljenih sredstava u ribolovu, kako na primorju, tako i u vodama u unutrašnjosti, ali inspekcija, tužilaštvo i policija ne reaguju adekvatno" kaže se u saopštenju.

Iz ove partije je navedeno da je Tužilaštvo 1. juna konstatovalo da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka za korišćenje dinamita u svrhu ribolova, a povodom nezgode u kojoj je jedan od onih koji ga koriste zadobio teške tjelesne povrede, a tužilac je rekao da je došlo do samopovređivanja.

"Premda u našem Krivičnom zakoniku postoji više osnova da se ovakva krivična djela sankcionišu, u svim do sada prijavljenim slučajevima došlo je do neadekvatne reakcije državnih organa. Umjesto Crne Gore ovim ozbiljnim problemom se bave naši prijatelji iz inostranstva, pa je početkom godine Norveška donirala 118.866,00 eura, kako bi se ovaj problem iskorijenio u opštini Ulcinj."

"Pošto postoje ozbiljni razlozi za sumnju da je izvorište i ovog problema zapošljavanje državnih službenika preko stranačkih prostorija vladajuće koalicije, URA pita nadležne ministre dokle će građani Crne Gore da finansiraju administraciju koja je nesposobna da obavlja svoj posao", piše u saopštenju

Preporučujemo za Vas