Veljović najavio borbu protiv neistomišljenika u policiji

Veljović je rekao da su za prvih osam mjeseci 2018. registrovali ukupno 3.321 krivično djelo, a procenat rasvijetlejnih krivičnih djela prema nepoznatom izvršiocu je 72 odsto, što je, tvrdi, među najvećim u Evropi
365 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Filip Roganović
Veselin Veljović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.10.2018. 19:36h

Direktor Uprave policije Veselin Veljović tvrdi da u svojim redovima ima "neistomišljenike", koji sve napore tog organa "žele obesmisliti i umanjiti".

"To im nećemo dozvoliti i uradićemo sve, da takvi pojedinci ne budu dio našeg kolektiva, koji časno i odgovorno obavljaju svoje zadatke", kazao je Veljović na Svečanoj akademiji povodom Dana unutrašnjih psolova.

Ocijenio je da je borba protiv svih devijantnih ponašanja u društvu moguća smo uz "zajedničko djelovanje i zajednički odgovor svih nas".

"Pozivam građne, nevladine organizacije, medije, civilno društvo i druge pojedince sa osjećajem društvene odgovornost da budu partener policiji i naporima za unaprijeđenje zajedničke bezbjednosti", kazao je on.

Rekao je da, prema posljednjim anketama, preko 60 odsto građana podržavaju aktivnosti policije i Ministasrtva unutrašnjih poslova (MUP).

On je poslao posebnu poruku kriminalcima koji "ne misle dobro ni sebi, ni građanima, ni državi":

"Jasno je da ste vi u svijetu kriminala protivnici zakona, interesa bezbjednosti građana i društvene zajednice. Osjetićete efikasnost i snagu sistema bezbjednosti. Nećemo vam dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti građana. Tražićemo vas na svakoj tački ove planete, dok ne budete privedeni sudu pravde. Iniciraćemo postupke provjera stečene imovine bezbjednosno interesantnih lica, njihovih porodica i povezanih lica. I zajedno sa drugim organima pokrenuti postupke za oduzimanje imovine u skladu sa zakonskom procedurom. Znajući da vašu kriminalnu moć snagu daje novac stečen kriminalnim djelovanjem."

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da im je cilj izgradnja stabilne Crne Gore u kojoj se živi bezbjedno i u kojoj su stvorene sve pretpostavke za razvoj demokratije i vladavine prava.

"Uvjeravam vas da u tom pravcu svakodnevno djeluju Uprava policije i MUP", kazao je.

Svečanoj akademiji su, zmeđu ostalih, prisustvovali najviši državni zvaničnici predsjednik SkupštineIvan Brajović, premijer Duško Marković, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković...

Galerija

Bonus video: