Deklaracijom traže zaštitu svojine

Podnosioci su istakli značaj donošenja Deklaracije i ukazali “na opšte akte i lošu praksu domaćih institucija kojima se sistemski ugrožava pravo privatne svojine u državi”
1 komentar(a)
Mitja Drobnič, Foto: Boris Pejović
Mitja Drobnič, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.06.2015. 13:16h

Delegacija građana, vlasnika nepokretnosti, nacionalnih manjina i državljana EU koji su vlasnici nekretnina u Crnoj Gori predstavila je ambasadoru EU u Crnoj Gori Mitji Drobniču i šefu političkog sektora u Delegaciji EU Albertu Kamarati Deklaraciju o zaštiti privatne svojine.

Podnosioci su istakli značaj donošenja Deklaracije i ukazali “na opšte akte i lošu praksu domaćih institucija kojima se sistemski ugrožava pravo privatne svojine u državi”.

“Izrazili su zabrinutost zbog moguće radikalizacije događaja i sve šireg nezadovoljstva građana zbog ovakvog ponašanja države i kršenja osnovnih pravno-ekonomskih demokratskih i evropskih principa, kao i neuvažavanje principa zaštite životne sredine i transparentnosti procedura u ovakvim postupcima”.

U delegaciji su bili Božidar Čarmak, Ambra Declich i Dragan Šepelj iz “Našeg Ognjišta”, Džemal Perović iz “Mogul Ulcinj”, Pavle Jurlin iz “Tivatske inicijative” i Ivan Starčević iz “Matice Boke”.

Bonus video: