Bukvar na albanskom jeziku odobriti kao nastavno sredstvo

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, to je dogovoreno na sastanku Radne grupe za analizu školskih programa za obrazovanje na albanskom jeziku
132 pregleda 6 komentar(a)
knjiga, Foto: Shutterstock.com
knjiga, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 19.06.2015. 18:49h

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva predložiće Nacionalnom savjetu za obrazovanje da bukvar na albanskom jeziku, koji se koristi u školama u Albaniji i na Kosovu, bude odobren kao nastavno sredstvo u školama sa nastavom na albanskom jeziku u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, to je dogovoreno na sastanku Radne grupe za analizu školskih programa za obrazovanje na albanskom jeziku.

Na sastanku je, kako se navodi, razmatrana strategija i plan rada Radne grupe.

Radna grupa je obrazovana 6. juna,u cilju razmatranja školskih programa za nastavne predmete, koji su važni za očuvanje nacionalnog identiteta Albanaca u Crnoj Gori - albanski jezik i književnost, istorija, geografija, priroda i društvo, muzička kultura i likovna umjetnost.

Cilj radne grupe je i otklanjanje programskih nedostataka u udžbenicima, kao i razmatranje inicijativa koje je pokrenuo Nacionalni savjet Albanaca u Crnoj Gori.

“Sva važna pitanja, predlozi i aktivnosti koje se odnose na unaprjeđenje obrazovanja na albanskom jeziku, obuhvaćeni su Planom rada Direktorata za obrazovanje manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica Ministarstva prosvjete”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: