"Dodjeljivanje novca fondu Bebe Popovića je licemjeran potez koji vrijeđa sve žene"

"To što je institut koji vodi Popović dobio novac za ovaj projekat pokazatelj je stepena maligniteta režima koji se bukvalno raspada u nemoralu i korupciji"
94 pregleda 2 komentar(a)
Beba Popović, Foto: Zoran Đurić
Beba Popović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.06.2015. 12:50h

Potpuno je neshvatljivo da Institut za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića dobije od strane EU projekat vrijedan 127.500 eura, i da ga uz to realizuje uz pomoć Ministarstva kulture, saopšteno je iz Mreže žena Pokreta za promjene (PzP).

"Podsjećanja radi, o ženskim pravima govori čovjek koji je javno priznao da se bavio šerovanjem porno materijala sa alternativnim seksualnim praksama da bi kompromitovao ženu koja mu je politički protivnik, ne samo njemu već i režimu koji sponzoriše pomenutog Popovića. Ovaj potez dodjeljivanja novca iz fondova je više nego licjemeran i uvreda je za sve žene koje žive u Crnoj Gori i bave se javnim poslom, koje mogu samo da se nadaju da će i one biti žrtve bezobzirnih, montiranih afera", navodi se u saopštenju Mreže žena PzP koje potpisuje Iva Pavlović, predstavnica Mreže žena Pokreta za Promjene.

U saopštenju se dodaje da je to što je Institut koji vodi Popović dobio novac za ovaj projekat pokazatelj stepena maligniteta režima koji se bukvalno raspada u nemoralu i korupciji.

"Od Moldavke do Vanje, režim, njegovi eksponenti, ali na žalost i partneri iz inostranstva pokazuju da se u ovom društvu žena tretira kao seksualno roblje, i da se šalje jasna poruka svim kritičarima režima. Iz jedne najprimitivnije mačističke pozicije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: