Glavni grad o problemu sa stajalištem: Poštujemo zakone koji su na snazi

Iz Glavnog grada navode da će nastojati da u narednom periodu omoguće određena unapređenja u saobraćajnom režimu.
3 komentar(a)
stajalište Duvanski, Foto: Arhiva Vijesti
stajalište Duvanski, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.06.2015. 17:41h

Uprava Glavnog grada apsolutno uvažava pravo svakog pojedinca ili grupe građana da izraze svoj stav na način što će uputiti određenu inicijativu prema Glavnom gradu, a obaveza im je da striktno poštuju zakone i podzakonske akte koji su na snazi, saopšteno je iz PG Biroa.

"Svi zainteresovani koji su povodom problema prevoza putnika iz drugih crnogorskih gradova u Podgoricu uputili inicijativu za razgovor na tu temu bili su u prethodnom periodu primljeni na razgovor kod Gradonačelnika, Zamjenika gradonačelnika, resornog Sekretara i Načelnika Komunalne policije Glavnog grada. Odluka o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada Podgorice podrazumijeva određene režime u saobraćaju koje Glavni grad namjerava da do kraja ispoštuje. Njena primjena nije neočekivana i iznenađujuća, jer je uprava Glavnog grada, imajući puno razumijevanje za prevoznike i putnike, omogućila prelazni period koji je bio dovoljan za početak primjene i poštovanje odredaba navedene odluke", navodi se u saopštenju.

Iz PG Biroa navode da je Podgorica uvijek bila otvoren grad za sve njene građane, kao i za građane drugih crnogorskih opština i sve njene posjetioce.

"Naša želja je da se svi u glavnom gradu osjećaju lijepo i prijatno, bez obzira da li u Podgorici stanuju ili povremno borave. Zbog toga imamo namjeru da za sve njih stvorimo što bolje i kvalitetnije uslove kako bi oni mogli da ostvare svoja prava i kako bi se u Podgorici komotno osjećali. Da bismo to mogli da obezbijedimo, između ostalog, moramo da poštujemo određena pravila i principe koja važe u saobraćaju. Evropski sandardi i praksa u toj oblasti nalažu da se međugradski autobuski saobraćaj odvija od autobuske stanice do autobuske stanice. Kada bi, mimo Odluke i mimo zakonske regulative uvažili takve zahtjeve u glavnom gradu bi nastao saobraćajni haos. Uprava Glavnog grada, ni zbog građana koji žive u Podgorici, niti zbog onih koji povremeno borave u našem glavnom gradu to ne smije da dozvoli", piše u saopštenju.

Iz Glavnog grada navode da će nastojati da u narednom periodu omoguće određena unapređenja u saobraćajnom režimu.

Bonus video: