STAVLJENA TAČKA NA KRIZU

Šehović imenovao novu direktoricu OŠ "Štampar Makarije": Vlahovićeva umjesto Stankovićeve

Vlahović je bila i osnivač i prva direktorica nekadašnje privatne Gimnazije “Luča” u Podgorici. Pored nje, osnivači ove ustanove bile su i sestra predsjednika Mila Đukanovića, Ana Đukanović, te Aleksandra Popovići Jelica Petričević
894 pregleda 4 komentar(a)
Nataša Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nataša Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.09.2018. 07:00h

Ministar prosvjete Damir Šehović imenovao je juče Natašu Vlahović za novu direktoricu podgoričke OŠ “Štampar Makarije”, saznaju “Vijesti”.

Vlahović, inače supruga ambasadora Crne Gore u Vatikanu Miodraga Vlahovića, do ovog imenovanja bila je zaposlena u Zavodu za školstvo. Diplomirani je matematičar.

Vlahović je bila i osnivač i prva direktorica nekadašnje privatne Gimnazije “Luča” u Podgorici. Pored nje, osnivači ove ustanove bile su i sestra predsjednika Mila Đukanovića, Ana Đukanović, te Aleksandra Popovići Jelica Petričević.

Imenovanjem Vlahović, tvrde izvori “Vijesti”, okončana je kriza u funkcionisanju jedne od najvećih crnogorskih osnovnih škola.

Na čelu ove škole do sada je bila Milica Stanković.

“Za vrijeme čijeg mandata je pokrenuto nekoliko disciplinskih postupaka protiv zaposlenih, a jedan slučaj završio je i na sudu. Ministar Šehovic je već neko vrijeme razmišljao o najboljem rješenju za ovu poziciju”, tvrde izvori “Vijesti”.

Na konkurs za direktoricu javila se i Stanković.

“Šehović se odlučio za Vlahović. Ona dugo radi u Zavodu za školstvo i poznavalac je inkluzivnog obrazovanja, posebno kad je u pitanju RE (Romi i Egipćani) populacija. Vlahović je diplomirani matematičar”, navodi izvor “Vijesti”.

Iz Ministarstva prosvjete kratko nam je potvrđeno da je OŠ “Štampar Makarije” dobila novu upravu.

“Ministarstvo je formiralo tročlanu komisiju, koja je sa kandidatkinjama obavila intervju i razmotrila priloženi program razvoja ustanove. Procijenjeno je da je gospođa Vlahović pokazala da ulogu direktora vidi kvalitetno i kreativno, da je pripremila koncizan i sveobuhvatan program razvoja ustanove, te da je akcenat, između ostalog, stavila na prevenciju vršnjačkog nasilja i podršku nadarenim učenicima, ali i prostorno-tehničke uslove i saradnju sa roditeljima”, saopštili su iz Ministarstva.

Protiv bivše direktorice vodi se spor pred podgoričkim Osnovnim sudom. Nastavnica Mirjana Vidaković tvrdi da joj je Stanković nezakonito uručila otkaz.

Preporučujemo za Vas