Putnici iz Nikšića traže da se stajalište kod Duvanskog legalizuje i uredi

Putnici u peticiji navode da improvizovano stajalište kod Duvanskog kombinata godinama postoji, ali “nikako da se zaista stavi u funkciju i postane pravo autobusko stajalište”
6 komentar(a)
stajalište Duvanski, Foto: Arhiva Vijesti
stajalište Duvanski, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.06.2015. 09:37h

Predstavnici putnika iz Nikšića, njih šestoro, predali su na arhivi Glavnog grada peticiju sa 54 potpisa, kojom traže da se stajalište kod Duvanskog kombinata uredi i legalizuje na zakonom propisan način.

Time bi se, kako su naveli u peticiji, prekinula diskriminacija građana drugih opština koji rade u Podgorici, koji dnevno pređu preko 120 kilometara i na prevoz izgube gotovo tri sata dnevno.

Politikolog Tanja Knežević Perišić je u ime putnika kazala da će sačekati zakonski rok od mjesec dana da dobiju odgovor od Glavnog grada, istakavši da ne postoji zakonska odluka na osnovu koje je ukinuto pomenuto stajalište.

Nikšićani, Danilovgrađani i Cetinjani, koji svakodnevno autobusom putuju u Podgoricu, su od ponedjeljka primorani da od cetinjskih semafora do odredišta koriste taksi ili krenu pješke.

Putnici u peticiji navode da improvizovano stajalište kod Duvanskog kombinata godinama postoji, ali “nikako da se zaista stavi u funkciju i postane pravo autobusko stajalište”.

"Naprotiv, mjesecima traje kampanja određenih gradskih struktura da se ono ukine i da putnike iz ovih opština ostave kod cetinjskih semafora, što je preko četiri kilometra od grada, na mjestu koje nema nikakvog stajališta...", piše u peticiji.

Bonus video: