Nikšić: Ukloniće "zid smrti" za dvadesetak dana

Preglednost raskrsnice onemogućavao je zid visok preko pet metara, pa je u protekle četiri godine kod „zida smrti“ bilo više od 200 saobraćajnih nezgoda, dok je lakše i teže povrijeđeno preko 20 osoba
158 pregleda 2 komentar(a)
Grebica, Foto: Svetlana Mandić
Grebica, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.06.2015. 19:05h

Radovi na opasnoj raskrsnici na obilaznici oko Nikšića, u mjestu Grebice, počeli su juče i biće završeni za dvadesetak dana, a izvođač radova je Crnagoraput.

„Uradili smo projekat, završena je njegova revizija i za dvadesetak dana sve će biti završeno. Projekat podrazumijeva da ćemo imati raskrsnicu po svim saobraćajnim standardima. Zid će biti uvučen oko pet-šest metara i dobiće se neophodna preglednost. Ispunjavamo obećanje koje smo dali“, kazao je „Vijestima“ Savo Parača, direktor Direkcije za saobraćaj.

Preglednost raskrsnice onemogućavao je zid visok preko pet metara, pa je u protekle četiri godine kod „zida smrti“ bilo više od 200 saobraćajnih nezgoda, dok je lakše i teže povrijeđeno preko 20 osoba.

„Mještani su zadovoljni što je protest urodio plodom i nadamo se da će sve biti završeno kako treba. Projekat nijesmo vidjeli još ali vjerujemo da će sve biti urađeno kako nam je obećano i da će sada raskrsnica biti urađena po svim propisima”, kazao je mještanin Grebica Duško Pejović.

Mještani su 13. aprila organizovali mirni protest kod „zida smrti“ i od nadležnih zahtijevali da se što hitnije krene sa rješenjem sporne raskrnice, najavivši i radikalnije mjere.

Na toj dionici postavljena je saobraćajna signalizacija, ali mještani tvrde da od nje nema koristi.

Zid nije bio predviđen projektom gradnje obilaznice, niti je upisan u katastar.

Bonus video: