Kolašin spreman za ljeto: Od tanga, preko joge do ski centara

U okviru tango kampa biće održavani časovi argentinskog kampa za potpune početnike, plesne i kreativne radionice za djecu, joga-časovi, tango aerobik …
173 pregleda 1 komentar(a)
tango, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
tango, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.06.2015. 14:49h

Iz Turistička organizacija (TO) Kolašin najavili su danas da će predstojeće ljeto obilovati kulturno–zabavnim sadržajima, koji garantuju i znatno kvalitetniju vanpansionsku ponudu.

Zahvaljujući Društvu prijatelja Kolašina, koje je pokrovitelj manifestacie “Udahni Kolašin”, turisti i Kolašinci će narednih mjeseci moći će da prate mnoštvo događaja koji će zadovoljiti ukus i onih probirljivijih. Organizatori te manifestacije “Udahni Kolašin” su TO, Centar za kulturu i Sportski savez.

„Manifestacija će biti otvorena 4. jula 'Pazarnim danom', to jest degustracijom nacionalne hrane i pića I bogatim programom KUD 'Mijat Mašković'. Tokom ljeta biće organizovana još dva pazarna dana- 25.jula i 15. avgusta. Takođe, planiran je i II Festival alternativnog teatra 'Korifej 2015' na kojem će biti prikazano 10 predstava iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske kao i 5 predstava teatra za djecu (Crna Gora, Hrvatska, Srbija)," kazali su u TO.

“Korifej 2015” biće obilježen i uličnim performansima studenata FDU i drugih učesnika kao i glumačkim radionicama.

Kako najavljuju iz TO, 7. i 8. avgusta u Kolašinu biće održan „rok vikend“, ali i tri večeri straogradske muzike.

U saradnji sa TO, a pod pokroviteljstvo Opštine i Društva prijatelja Kolašina i ove godine se održava „Samer tango kamp - Kolašin, Montenegro“, od 25. jula do 15. avgusta. Organizatori su Tango Natural Montenegro i Tango Natural Beograd.

Kako kažu u TO, u cilju afirmacije kreativnog i aktivnog pristupa odmoru, za šta Kolašin pruža savršene uslove, biće organizovane različite besplatne ljetnje škole namijenjene svim profilima posjetilaca. U okviru tango kampa biće održavani časovi argentinskog kampa za potpune početnike, plesne i kreativne radionice za djecu, joga-časovi, tango aerobik …

Kao i prethodnih godina održaće se i „Kolašinsko sportsko ljeto“.

„Već početkom jula biće organizovan tradicionalni, memorijalni turnir u malom fudbalu 'Perica Adžić i Predrag Pego Nedović'. Takođe, organizovaćemo i karate kampovi u 3 tri faze tokom jula i avgusta sa promo turnirima na gradskom trgu, takmičenja u strit vok-autu kao i takmičenje u dizanju tegova. Biće organizovan i međunarodno takmičenje u orijentingu i neizostavni odbojkaški turnir. Završna sportska aktivnost je međunarodni karate turnir 'Kolašinski pobjednik' koji će biti praćen trodnevnim pripremama od 15. do 19. oktobra,“ kazali su u TO. Ta organizacija je podržala I Kajakaški kup „Biogradska gora 2015“ koji se održava 5. jula.

U ljetnju turitičku ponudu ove godine je uključen i Ski centar. Tokom skoro cijelog avgusta radiće žičara dvosjed, pa će turisti imati priliku da uživaju u panoramskoj vožnji i pogledu sa Ćupova. To je upotpunjeno specijalnom ponudom u nacionalnom restoranu, koja podrazumjeva kačamak za dvije osobe i 2 čaše kisjelog mlijeka za svega 10 eura.

Posjetioci Ski centra će moći će da se oprobaju u vožnji “četvorotočkašima”, a na raspolaganju će im biti uređene staze za biciklizam i pješake. Takođe, menadžment tog preduzeća je pripremio i mnoštvo aktivnosti kao što su : tango radionice, rok svirke, žurke, zabavne igre za mališane, planinske biciklističke trke, dani etno igara i pjesama, paraglajding skokovi…

„Kao i predhodnih godina, sklopili smo ugovor sa Fondom PIO i Savezom udruženja penzionera i obezbijedili veoma povoljnu ponudu za boravak penzionera i članova njihovih porodica u našem gradu. Cijena ukupne ponude iznosi 107,00 eura za sedmodnevni boravak, a važi od početka juna do početka oktobra," kažu u TO.

U cilju što bolje promocije ovogodišnjeg bogatog ljetnjeg programa kao i same ponude grada, kako kažu iz TO, u saradnji sa Društvom prijatelja Kolašina u petak u 17 časova, u „Delta sitiju“ biće organizovana promocija turističke ponude tog grada, koja će biti ispraćena degustaciojm specijaliteta domaće kuhinje. Novina je i postavljanje info punkt a TO na donjem trgu na kojem će moći da se dobiju sve informacije o turističkoj ponudi Kolašina.

Bonus video: