Herceg Novi: Od danas potrošači imaju vodu samo dva sata dnevno

Bilo je planirano da restrikcije i obustava vode sa Plata traje do 20. juna, ali da li će tako i biti znaće se danas kada bi predstavni opštine Herceg Novi trebalo da obidju radove na Platu i saznaju tačan termin njihovog završetka, a time i prestanak restrikcija
22 komentar(a)
Česma, Foto: Shutterstock
Česma, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.06.2015. 06:44h

Od danas potrošači u Herceg Novom imaće vodu samo dva sata dnevno, umjesto kao do sada dva puta po dva sata.

Iz lokalnog Vodovoda obavještavaju da je "uslijed smanjenja nivoa vode u podzemnoj akumulaciji Opačica u ponedeljak 15. juna u večernjim satima došlo do prestanka rada jedne od pumpi preko kojih se voda distribuira što se direktno negativno odrazilo na vodosnabdijevanje potrošača od Sutorine do Savine tako da je samo manji dio potrošača u nižim zonama dobio vodu u naznačenim terminima restriktivnog vodosnabdijevanja".

Poručuju da su zbog toga prinuđeni promijeniti režim restriktivnog vodosnabdijevanja kako bi količine vode sa kojima raspolažuo isporučili što ravnomjernije svim potrošačima tako da će danas potrošači od Meljina do Baošića vodu dobijati ujutru od 6.00 do 8.00 sati , a potrošači od Savine do Sutorine vodu će dobijati uveče od 19.00 do 21.00 sat.

Iz ovog režima izuzeti su mještani Kamenara i Bijele koji dobijaju 35 litara vode u sekundi iz Regionalnog vodovoda.

Zbog obustave 400 sekundnih litara sa Plata, odnosno radova u tunelu i na postrojenjiama HE na Trebišnjici i HE Dubrovnik u Herceg Novom je od 1. juna na snazi restriktivni sistem vodosnabdjevanja.

Bilo je planirano da restrikcije i obustava vode sa Plata traje do 20. juna, ali da li će tako i biti znaće se danas kada bi predstavni opštine Herceg Novi trebalo da obidju radove na Platu i saznaju tačan termin njihovog završetka, a time i prestanak restrikcija.

Bonus video: