Inspekcija: Vozači "Stanišića" na crno i bez organizatora

Iz Ministarstva saobraćaja saopštili su da je slučaj u proceduri, zbog čega kazna još nije izrečena
307 pregleda 7 komentar(a)
Pavle Rovinski, Foto: Savo Prelević
Pavle Rovinski, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.06.2015. 19:26h

Saobraćajna inspekcija Ministarstva saobraćaja i pomorstva konstatovala je da je autoprevoznik "Stanišić" iz Nikšića, počinio niz prekršaja prije desetak dana, kada je trebalo da vozi učenike Osnovne škole "Pavle Rovinski" na Starom aerodromu na jednodnevni izlet.

"Na licu mjesta inspektor je utvrdio da se ne zna ko je organizator jednodnevne ekskurzije za đake pomenute škole, da nije bilo ugovora sa korisnicima prevoza, niti spiska putnika. Takođe je utvrđeno da dva od tri vozača nijesu prijavljeni kao zaposleni kod prevoznika, odnosno nijesu imali ugovore o radu, kao i da je u jednom vozilu bilo dva putnika više od broja sjedišta na koje je registrovano. Takođe, jedan vozač nije nosio propisanu radnu odjeću, u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Saopštili su da je slučaj u proceduri, zbog čega kazna još uvijek nije izrečena.

"Za predmetne prekršaje zaprijećena je zakonska kazna u rasponu od 150 do 3.000 eura, sa napomenom da je predmet još uvijek u proceduri", piše u saopštenju.

Iz Ministarstva tvrde da nijesu nadležni za pitanja "Vijesti" da li su autobusi bili u kvaru, već su uputili novinara na policiju.

Policajci su, kako su saopštili, prevoznika uputili sa vozilima na vanredni tehnički pregled u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Iz Uprave policije "Vijestima" od utorka nije odgovoreno na pitanja šta je ustanovljeno vanrednim tehničkim pregledima.

Vlasnik prevoza “Stanišić” Vesko Stanišić prošle sedmice je tvrdio da će platiti kaznu od 4.500 hiljade za nelegalan prevoz i par stotina, jer su mu na vanrednom tehničkom pregledu, koji je uslijedio nakon inspekcijskog pregleda, pronašli nekoliko “sitnih neispravnosti”.

Đaci su trebali da idu na izlet u Nacionalni park “Skadarsko jezero”, a direktorica škole Marijana Papić kazala je “Vijestima” ranije da škola nije bila uključena u organizaciju izleta, već preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore.

Bonus video: