Nastavak uspješne saradnje sa Varšavskim univerzitetom

Razgovarano je i o mogućnostima edukacije kadrova u oblasti kulturne baštine, s obzirom na to da je prezentacija bogatog kulturnog nasljeđa jedan od prioriteta Ministarstva kulture
0 komentar(a)
Varšavski univerzitet, Pavle Goranović, Foto: Ministarstvo kulture
Varšavski univerzitet, Pavle Goranović, Foto: Ministarstvo kulture
Ažurirano: 16.06.2015. 16:44h

Istraživanja koja se sprovode u partnerstvu sa Varšavskim univerzitetom odličan su primjer za unapređenje odnosa Crne Gore i Poljske, ocijenio je ministar kulture, Pavle Goranović.

On je danas razgovarao sa rektorom Varšavskog univerziteta, Marcinom Palisom, koji boravi u Crnoj Gori u okviru obilježavanja 15 godina arheoloških istraživanja na lokalitetima Carine i Gradina u Risnu.

Na sastnku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji crnogorskih i poljskih institucija u oblasti kulture i kulturne baštine.

"Istraživanja koja se sprovode u partnerstvu sa Varšavskim univerzitetom odličan su primjer za unapređenje odnosa naše dvije zemlje", rekao je Goranović.

Predloženo je da se zajedničke aktivnosti u oblasti arheologije nastave i na realizaciji drugih projekata u Crnoj Gori, posebno naglašavajući Duklju, kao jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta.

Razgovarano je i o mogućnostima edukacije kadrova u oblasti kulturne baštine, s obzirom na to da je prezentacija bogatog kulturnog nasljeđa jedan od prioriteta Ministarstva kulture.

Bonus video: