Uključite se u diskusiju na forumu, predložite teme i blogere

50 pregleda 1 komentar(a)
blog budi odgovoran, Foto: Screenshot
blog budi odgovoran, Foto: Screenshot
Ažurirano: 16.06.2015. 14:02h

Korisnici web platforme Budi odgovoran sada mogu o temama koje tretira taj servis, da diskutuju i putem foruma, a u cilju poboljšanja servisa, razvijeni su i Budi odgovoran blog i Facebook aplikacija za prijave nepravilnosti.

Servisi su razvijeni u okviru saradnje sa Ekološkim pokretom Ozon.

Kako je saopšteno iz Ozona, forum će poslužiti kao platforma za online konsultacije sa postojećim i potencijalnim korisnicima Budi odgovoran servisa.

Prve javne konsultacije biće organizovane u ponedjeljak, 15. juna, diskusijom o novitetima na Budi odgovoran platformi. Sve konsultacije će pratiti i diskusija na Twitteru, sa zvaničnog naloga Budi odgovoran.

Na blogu su već objavljeni tekstovi izvršnog direktora Ozona, Aleksandra Perovića, te intervju sa Vukom Vujnovićem, ranijim koordinatorom projekta Budi odgovoran. U narednom periodu, pored ostalog, biće objavljene priče o projektima koji su realizovani zahvaljujući sredstvima dobijenim prijavom sive ekonomije, te o projektima za koja je prikupljanje sredstava u toku.

"Osim tih tema, želimo da i od korisnika servisa čujemo koga bi željeli da vide kao gostujućeg blogera", kazali su u Ozonu.

Putem foruma će korisnici moći da predlože kako oni vide borbu protiv sive ekonomije, te da saopšte svoje ideje za unaprjeđenje Budi odgovoran platforme.

U naredne tri sedmice, biće održane i tri javne tribine, od kojih je prva planirana za 19. jun Na tribini "Od ideje do vidljivih rezultata – prezentacija projekta Uređenje Ćemovskog polja".

Ideja je da se na tribini kroz konkretan primjer zainteresovanima pokaže šta je urađeno u toku dosadašnje realizacije podržanih projekata.

Ekološki pokret Ozon je organizacija koja je na javnom pozivu izabrana da bude dio projekta "Uključivanje građana u suzbijanje sive ekonomije", koji se realizuje u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i uz podršku Britanske ambasade u Podgorici.

Za sprovođenje aktivnosti koje je Ozon predložio u cilju poboljšanja Budi odgovoran platforme, opredijeljen je novčani iznos od 4.000 dolara.

Bonus video: