U Novom sve manje vode za piće: Uskoro strože restrikcije

Od 17. juna zbog smanjenog nivoa vode u lokalnom izvorištu Opačica, biće stavljena van funkcije jedna od četiri pumpe. To će značiti 25 odsto manju isporuku vode – umjesto dosadašnjih 100 litara u sekundi ka potrošačima će “odlaziti” samo 60 litara
6 komentar(a)
Vodovod Kanli kula, Foto: Slavica Kosić
Vodovod Kanli kula, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.06.2015. 14:17h

Zbog povećanog broja korisnika i potrošnje, snabdijevanje vodom u Herceg Novom je otežano, naročito u višim zonama, a očekuju se i strožije restrikcije, saopštili su iz Vodovoda.

Od 17. juna zbog smanjenog nivoa vode u lokalnom izvorištu Opačica, biće stavljena van funkcije jedna od četiri pumpe. To će značiti 25 odsto manju isporuku vode – umjesto dosadašnjih 100 litara u sekundi ka potrošačima će “odlaziti” samo 60 litara.

Ni dodatnih 15 litara u seknudi iz izvorišta u Mojdežu nije dovoljno za potrošače od Njivica do Bijele, pa pojedini dijelovi grada već nemaju ni četiri sata vodu, kako je bilo planirano. Ovog juna samo su mještani Bijele i Kamenara pošteđeni restrikcija, za razliku od ranijih godina, jer dobijaju 35 sekundnih litara iz regionalnog vodovoda.

Zbog obustave 400 sekundnih litara sa Plata, odnosno radova u tunelu i na postrojenjiama HE na Trebišnjici i HE Dubrovnik u Herceg Novom je od 1. juna na snazi restriktivni sistem vodosnabdjevanja.

Potrošači vodu dobijaju dva puta dnevno po dva stata. Bilo je planirano da restrikcije i obustava vode sa Plata traje do 20. juna, ali da li će tako i biti znaće se u srijedu kada bi predstavnici Opštine Herceg Novi trebalo da obiđu radove na Platu i saznaju tačan termin njihovog završetka.

Bonus video: