Dali krv kojom se može spasiti 168 života

Akcija je održana u hercegnovskom Domu zdravlja, a ljekari i tehničari iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore koji su došli u Herceg Novi su se pobrinuli da sve protekne u redu i po propisima
100 pregleda 0 komentar(a)
Dobrovoljni davaoci krvi u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić
Dobrovoljni davaoci krvi u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.06.2015. 13:47h

Klub dobrovoljnih davalaca krvi iz Herceg Novog organizovao je akciju za koju su se prijavila 54 davaoca, a sakupljene su 42 jedinice krvi.

“Svaka jedinica krvi može da spasi 4 života, to znači da smo skupili dovoljno krvi da se spasi 168 života", rekla je predsjednica kluba, Dragana Cmiljanić.

Odazvali su se klubovi iz Nikšića, Podgorice, Golubovaca, Budve, Pljevalja, Ljubinja i Trebinja, članovi moto kluba CRUISER iz Herceg Novog, pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi i članovi Odreda izviđača Orjen i građani.

I članovi Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Herceg Novi učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi dana ističući da će "u budućnosti podržavati slične aktivnosti u našem gradu".

Akcija je održana u hercegnovskom Domu zdravlja, a ljekari i tehničari iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore koji su došli u Herceg Novi su se pobrinuli da sve protekne u redu i po propisima.

Organizacioni tim prve velike akcije hercegnovskog Kluba dobrovoljnih davalaca bili su Petar Porobić, Mia Lepetic i Dragana Cmiljanić.

Bonus video: