Tivatskoj Hitnoj pomoći isporučen novi reanomobil

Reanomobil „reno trafik“ nadograđen je i opremljen za potrebe pružanja hitne medicinske pomoći u srbijanskoj fabrici „Markonis“ u Nišu, a vrijedan je skoro 30 hiljada eura. Za njegovu nabavku najviše novca – 15.000 eura izdvojila je „Luštica Development“.
136 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2015. 12:44h

Izvršni direktor kompanije „Luštica Development“ Daren Gibson uručio je juče u Tivtu direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) Crne Gore dr Saši Stefanoviću ključeve novog specijalnog vozila – reanomobila koji je nabavljen za potrebe Službe hitne pomoći Tivat.

Reanomobil „reno trafik“ nadograđen je i opremljen za potrebe pružanja hitne medicinske pomoći u srbijanskoj fabrici „Markonis“ u Nišu, a vrijedan je skoro 30 hiljada eura. Za njegovu nabavku najviše novca – 15.000 eura izdvojila je „Luštica Development“.

„Mora da se zahvalim i Fondu za zdravstvo i Ministarstvu zdravlja koji su sa 10 hiljade eura pomogli nabavku ovog vozila, 1.200 eura dobili smo od donatorskog ručka u Tivtu, a ostatak je iz svojih sredstava obezbjedio ZHMP. Ovo vozilo će umnogome poboljšati kvalitet pružanja usluga urgentnog terenskog medicinskog zbrinjavanja povrijeđenih i oboljelih građana“, kazao je dr Saša Stefanović dodajući da će ZHMP dogodine morati da tokom ljetnje seone u Tivtu poveća broj ekipa Hitne pomoći, a do kraja ove godine tivatska Hitna pomoć dobiće još jedan novi reanomobil.

Istakavši da mu je drago da „Luštica Development“ može pomoći unapređenje servisa koji se pružaju građanima Tivta, direktor te kompanije Daren Gibson je kazao da je to smao jedna od segmenata tzv. društvene odgovornosti te firme koja u Krtolima gradi novi turistički grad Luštica Bay.

„Luštica Bay izrasta u dom zdravog i aktivnog života u regionu, i, dok se svi nadamo da će to uvijek značiti dobro zdravlje naših stanovnika i gostiju, ostaje životna činjenica da će, s vremena na vrijeme, većina nas biti u potrebi za hitnom medicinskom pomoći na jedan ili drugi način, i to je razlog zašto nam je zadovoljstvo da budemo u prilici i obezbijedimo sponzorstvo za kupovinu ovog ambulantnog vozila. Iako se nadamo da će što manje ljudi imati potrebu da ga koristi, ostajemo uvjereni da se kvalitet naše zdravstvene ustanove i hitne službe značajno unapređuje i poboljšava obezbjeđivanjem vozila kao što je ovo,“ istakao je Gibson.

Novi reanomobil već je četvrto vozilo sličnog tipa koje medicinske ustanove u Tivtu dobijaju uz pomoć donatora i lokalne uprave u posljednjih nekoliko godina, dok država čiji Fond zdravstva pune Tivćani i ovdašnje firme, ne ulaže gotovo ništa u nabavku ovakvih medicinskih vozila. Portparol Fonda zdravstva Amer Ramusović međutim, smatra da je to pravi recept.

„Ovo je pravi primjer kako može da se zajednički djeluje na pravi način i pomogne da se nabavi neka nova vrsta medicinske i druge opreme za ZHMP. Zahvaljujem vam se na tome i nadam se da će se ovakva praksa nastaviti i u drugim gradovima“, poručio je Ramusović.

Tivatski gradonačelnik Ivan Novosel zahvalio se Gibsonu i „Luštici Development“ što su prihvatili sugestiju lokalne uprave da pomognu nabavku novog reanomobila.

„Ovim se podrška koju „Luštica Development“ pruža tivatskom zdravstvu neće završiti. U predstojećem periodu kompanija će finansirati i izgradnju sanitarnog čvora u Domu zdravlja koje će biti namijenjeno licima sa invaliditetom, a Opština Tivat će iz svog budžeta takođe nastaviti da podržava ovdašnje medicinske ustanove“, obećao je gradonačelnik.

Galerija

Bonus video: