PzP: Hoće li osnovci da uče u ovakvim uslovima?

Za njih je nevjerovatno da se odluka o selidbi saopštava putem Facebook naloga.
75 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2015. 09:51h

Odbor Glavnog grada Pokreta za Promjene smatra da roditelji treba da daju svoju saglasnost kada Uprava jedne škole donese odluku o preseljenju učenika u neki drugi objekat.

"Vijest da će učenici koji u spetembru upisuju treći razred u OŠ’ dr Dragiša Ivanović’ na Zlatici morati da budu prebačeni u prostorije nekadašnje gimnazije Luča u Doljanama izazvala je opravdan revolt kod roditelja, prije svega zbog stanja u kom se nalazi ovaj objekat. Iako je dvorište bivše gimnazije relativno sređeno, unutrašnjost objekta se nalazi u katastrofalnom stanju, ima svega šest učionica iako je u pitanju sedam odjeljenja, sve instalacije su iščupane, u samo dvije prostorije postoji parket, te se sa razlogom postavlja pitanje da li je moguće prostorije opremiti za prihvat đaka do septembra", navodi se u saopštenju PzP-a.

Za njih je nevjerovatno da se takva odluka saopštava putem Facebook naloga.

"Problem prebukiranosti Osnovnih škola u Podgorici nije novina, ali način na koji je ingeniozno osmišljeno da se djeca jednostavno prebace u područno odjeljenje koje uopšte nije u funkciji je jedinstveno za sada. Što se tiče organizovanog prevoza, mnogi opravdano izražavaju bojazan da taj prevoz uopšte neće biti besplatan, kao i da li će ga uopšte biti."

Galerija

Bonus video: