Herceg Novi: Od danas zabrana gradnje

Zabrana gradnje neće važiti ni za firmu Ćeltikćoglu koja se obavezala da do 25. juna vrati šetalište i obalni put u prvobitno stanje
4 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.06.2015. 08:34h

Predsjednik opštine Nikola Gojković donio je odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova u ljetnjem periodu, od 15. juna do 15. septembra 2015. godine na teritoriji Opštine Herceg-Novi.

Tromjesečna zabrana važiće za takozvanu prvu zonu koja se uglavnom odnosi na naseljeni priobalni pojas. U drugoj zoni neće se moći graditi od 1. jula do 31. avgusta, a na ostaloj teritoriji opštine gradnja je dozovoljena i u ljetnjem periodu osim u vremenu od 15 do 18 i od 22 do 07 sati.

Kao i lani zabrana gradnje najvjerovatnije se neće se odnositi na gradilište u Kumboru na samoj obali gdje firma Azmont gradi turistički kompleks One&Only.Nakon zahtjeva graditelja , koja još nije upućena lokalnoj upravi, biće odobrena gradnja na tom području i u toku turističke sezone, saopšteno je iz lokalne uprave.

Zabrana gradnje neće važiti ni za firmu Ćeltikćoglu koja se nakon što je prekinuta gradnja kanalizacionog kolektora,obavezala da do 25. juna vrati šetalište i obalni put u prvobitno stanje. Taj posao trebalo bi da bude okončan do 25. juna.

Bonus video: