Vode ni za lijek: Projekat davno urađen, Đuričković moli da se strpimo još malo

"Dobili smo lokaciju za izgradnju kućice za pumpu, spremni smo i da plaćamo račun za struju za tu pumu, ali ništa.. Stalno čujemo samo biće riješeno do proljeća, pa do ljeta, pa krajem ljeta... Ipak, vode i dalje nema, a to ne utiče na njenu cijenu, jer je plaćamo skuplje nego u Podgorici"
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2015. 18:24h

Mještani danilovgradskog naselja Komunica 3, koje se nalazi na zagaračkom putu nadomak Novog Sela danima su bez vode.

Iz Mjesnog odbora Komunica 3 "Vijestima" su rekli da problemi sa vodosnadbijevanjem u tom selu traju godinama, a da proteklih šest dana "vode nema ni za lijek".

Oni tvrde da sa upravom danilovgradskog JP Vodovod proteklih pet godina pokušavaju da riješe problem, ali da su slavine i dalje suve.

"Pojedina domaćinstva imaju bistjernu, ali neki nemaju ni to. Najvisočije kuće u selu nemaju vode ni zimi ni ljeti, a sada je, već šesti dan nema niko. Ovdje je više od 50 domaćinstava.. Nemamo vode za piće, kupanje, osnovne potrebe..Ne možemo da napojimo stoku", kazali su iz tog MO.

Dodali su da im je direktor JP Vodovod Darko Đuričković obećao da će problem iznijeti na zasijedanju lokalnog parlamenta, ali da nemaju od njega odgovor je li to i uradio.

"Po projektu koji je urađen problem sa vodosnadbijevanjem je trebao da bude riješen odavno, ali Đuričković je i ovaj put tražio od nas da se strpimo.. Još prije dvije godine trebali su da urade prvu fazu, ali se ispostavilo da za to nemaju novca. Iako smo davno uplaćivali za priključke po dvije hiljade maraka, saglasni smo da opet sakupimo dio novca, a da Opštine donira ostatak, međutim oni i dalje ništa ne preduzimaju", tvrde iz MO Komunica 3.

Mještani tog sela pojašnjavaju da su se i sami angažovali u prevazilaženju problema, kao i da su informisani da je jednom dobijen novac kojim se rješava pitanje vodosnadbjevanja, ali da ne znaju ko koči izgradnju pumpe za vodu.

"Dobili smo lokaciju za izgradnju kućice za pumpu, spremni smo i da plaćamo račun za struju za tu pumu, ali ništa.. Stalno čujemo samo biće riješeno do proljeća, pa do ljeta, pa krajem ljeta... Ipak, vode i dalje nema, a to ne utiče na njenu cijenu, jer je plaćamo skuplje nego u Podgorici.

Razgovarali smo sa Đuričkovićem o tome. Rekao nam je da je voda skuplja zbog slabe naplate, i onih koji kradu vodu. Mi nismo krivi za to. I on, kao i svi, zna ko krade vodu. Ne možemo mi da ispaštamo zbog njih. Znamo da su nekima pisali prijave, ali ne i pojedinicma koji su na položaju, a koji takođe kradu vodu", kazali su iz tog odbora.

Oni su apelovali na odbornike u lokalnom parlamentu, koji sjutra nastavljaju zasijedanje, da se uključe u riješavanje njihovog problema.

Galerija

Bonus video: