TRAJAĆE TRI DANA

U ponedjeljak počinje upis u prvi razred srednje škole

"Na Konkurs se mogu prijaviti kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina. Izuzetno, u srednju stručnu školu mogu da se upišu i osobe od 18 godina, uz odobrenje nastavničkog vijeća škole", kazali su iz Ministarstva
87 pregleda 0 komentar(a)
upis, srednja škola, Foto: Vesko Belojević
upis, srednja škola, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.06.2015. 09:49h

Upis u prvi razred srednje škole počeće sjutra i trajaće do 19. juna.

Ministarstvo prosvjete je raspisalo u aprilu Konkurs za upis 8.480 učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015/2016. godinu.

"Kandidati za upisu prvi razred treba da dostave školi prijavu na Konkurs i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole. Rang lista kandidata biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 22. juna 2015. godine", saopšteno je iz Ministarstva.

Prijava za upis učenika podnosi se školi 25, 26. i 27. juna.

"Na Konkurs se mogu prijaviti kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina. Izuzetno, u srednju stručnu školu mogu da se upišu i osobe od 18 godina, uz odobrenje nastavničkog vijeća škole", kazali su iz Ministarstva.

Polumaturantima za upis u prvi razred nije potreban Izvod iz matične knjige rođenih.

Kako je pojašnjeno, sve neophodne podatke koji se odnose na rođenje i crnogorsko državljanstvo, škole su, preko Ministarstva prosvjete, dobile od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti.

Preporučujemo za Vas