Vlada se obavezala da godišnje u fond Sindikata bezbjedonosnih institucija uplaćuje 400.000 eura

"Kroz model konstruktivnog dijaloga između institucija i Sindikata na kvaliteniji način se rješava radna i egzistzencijalna problematika zaposlenih u bezbjednosnom sektoru“
103 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Šuškavčević, Mevludin Nuhodžić, Foto: Mup.gov.me
Mladen Šuškavčević, Mevludin Nuhodžić, Foto: Mup.gov.me
Ažurirano: 25.09.2018. 11:21h

Vlada će u stambeni fond Sindikata bezbjedonosnih institucija godišnje uplaćivati 400.000 eura, predviđeno je Sporazumom koji su danas potpisali predstavnici Vlade i tog sindikata.

Sporazum su potpisali ministar unutrašnjih poslova (MUP) Mevludin Nuhodžić i predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević.

Iz MUP-a je saopšteno da će Vlada u stambeni fond Sindikata bezbjedonosnih institucija godišnje uplaćivati 400.000 eura.

"Kako bi se na što efikasniji način, pod povoljnim uslovima, rješavale stambene potrebe zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji, kroz kolektivnu stambenu izgradnju, dodjelu stambenih kredita i individualnu gradnju“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su kazali da je na sastanku ocijenjeno da je potpisivanjem sporazuma ozvaničen partnerski odnos.

"Kroz model konstruktivnog dijaloga između institucija i Sindikata na kvaliteniji način se rješava radna i egzistzencijalna problematika zaposlenih u bezbjednosnom sektoru“, navodi se u saoštenju.

Sporazum je, kako su rekli iz MUP-a, garant da će, kroz budžetska izdvajanja Vlade, biti potpomognuto rješavanje jednog od najvažnijih egzistencijalnih pitanja.

Kako se navodi, na taj način će Vlada obezbijediti dom pod povoljnim uslovima za više od 840 porodica iz nekoliko crnogorskih opština.

Nuhodžić je poručio da na taj način Vlada pokazuje da brine o pripadnicima MUP-a, Policije, ANB-a i Policijske akademije i iskazuje zahvalnost i poštovanje ljudima koji čuvaju bezbjednost države, javni red i mir i obavljaju vrlo složene i zahtjevne zadatke.

Prema njegovim riječima, MUP će nastaviti da podržava rješavanje stambenih pitanja zaposlenih i da doprinosi realizaciji projekata kroz koje će biti unaprijeđeni uslovi rada službenika.

"Ulaganje u povećanje bezbjednosti nije trošak, već investicija, a ujedno i način da budemo za korak ispred onih koji žele da zloupotrijebe zakon", zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: