"Pijavica" na Žabljaku napravila štetu na kućama

Štetu je pretrpjela i tenda restorana Javorovača. Oštećeni su i krovovi kuća...
106 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, pijavica, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, pijavica, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.06.2015. 08:10h

Jak tornado, u subotu oko 19,30 časova, bukvalno je protutnjio istočnim dijelom Žabljaka i pričinio štete na objektima i imovini stanovništva koje živi oko podnožja skijališta Javorovača.

Najviše je oštećena klanica HM „Durmitor“ sa koje je ova ne baš česta meteorološka pojava u ovim krajevima, u narodu poznatija kao „Pijavica“, odvojila i učinila neupotrebljivim oko 100 kvadrata limenog krova. Štetu je pretrpjela i tenda restorana Javorovača. Oštećeni su i krovovi kuća Mira Žugića i Save Stevovića.

Stihija je iz ležišta isčupaja reklamni pano koji je oštetio vozilo Veselina Rondovića kao i vozilo jednog od turista. Uz to na sve strane su razbacani dvorišni mobilijari i oni koji su se nalazili na terasama. Polomljene su i ograde a po negdje i prozorska stakla.

"Sve je trajalo vrlo kratko, čini mi se ne više od minut. Nakon kratkotrajne kiše i grada, vidio sam da sa sjeveroistoka stiže „Pijavica. Kretala se velikom brzinom. Nevjerovatno je koliku je imala moć. Stog sijena koji stoji u mom dvorištu i teži barem tri tone, jednostavno je cjelokupan podigla u vis, nakon čega se prilikom pada na zemlju formirana kupa raspala", priča „Vijestima“ Sava Stevović.

Bonus video: