Ministarstvo će obnoviti područnu zgradu OŠ "Dragiša Ivanović"

Tamo je i nekad bilo područno odjeljenje pomenute osnovne škole, a 2004. je otvorena privatna Gimnazija „Luča”, koja je međutim brzo prestala da radi
287 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Zoran Đurić
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.06.2015. 15:25h

Učenici trećeg razreda Osnovne škole “Dr Dragiša Ivanović” na Zlatici, od septembra će pohađati nastavu u renoviranim prostorijama nekadašnje Gimnazije “Luča” u Doljanima.

Tamo je i nekad bilo područno odjeljenje pomenute osnovne škole.

To su “Vijestima” saopštili iz Ministarstva prosvjete, istakavši da su već obezbijedili novac za renoviranje i da je zahtjev za osposobljavanje zgrade u Doljanima pokrenuo Školski odbor “Dr Dragiša Ivanović”.

Kako su pojasnili, školski odbor, u čijem radu učestvuje i predstavnik Savjeta roditelja, nekoliko puta se obraćao ministarstvu, a i prije mjesec dana uputili su zahtjev, na koji je taj resor pozitivno odgovorio.

U Ministarstvu tvrde da je uprava škole procijenila da su učenici trećeg razreda najpodesniji za smještaj, “vođeni činjenicom da su djeca u prvom i drugom razredu suviše mala i da idu u produženi boravak, a da se učenici u četvrtom i petom razredu pripremaju za predmetnu nastavu”.

Istakli su da će prevoz učenika biti obezbijeđen.

“Organizovano će se kretati ispred škole i nakon nastave djeca će se vratiti ispred matične škole”, saopštili su iz tog resora.

Roditelji učenika koji pohađaju nastavu u toj ustanovi više puta su apelovali da se riješi prebukiranost.

Bonus video: