Srednjoškolci će učiti o zaštiti životne sredine i omladinskom aktivizmu

Ljetnjoj školi će prisutvovati 25 srednjoškolaca iz Plava, Berana, Rožaja, Tivta, Ulcinja, Nikšića i Podgorice
1 komentar(a)
brezna, Foto: Arhiva "Vijesti"
brezna, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.06.2015. 12:04h

Ljetnja škola “Aktiviraj se – misli zeleno, živi zdravo!”, organizaciji Fouma MNE, biće održana od 16-20. juna u Etno selu Montenegro u Brezna.

Ljetnjoj školi će prisutvovati 25 srednjoškolaca iz Plava, Berana, Rožaja, Tivta, Ulcinja, Nikšića i Podgorice.

Oni će tokom trajanja škole imati priliku da se kroz različite aktivnosti upoznaju s konceptima koji se tiču održivog razvoja i zaštite životne sredine i važnom ulogom koju omladinski aktivizam ima u lokalnoj zajednici kada je u pitanju životna sredina. Takođe, imaće priliku da uče o važnosti lične i građanske odgovornosti s ciljem da postanu aktivni građani u svojoj lokalnoj zajednici.

Kao partneri na projektu, predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma će gostovati tokom ljetnje škole kako bi učesnike na zanimljiv način upoznali sa planovima koje država ima u ovim segmentima i ukazali im na aspekte u kojima i oni mogu aktivno da učestvuju.

Kako se navodi u saopštenju, ovo je prva od dvije ljetnje škole koje se ovoga ljeta održavaju u sklopu projekta Mladi za zelenu Crnu Goru, koji Forum MNE, već četvrtu godinu, realizuje uz finansijsku podršku Fonda braće Rokefeler, a u partnerstvu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, kao i Centrom za stručno obrazovanje.

Bonus video: