"Hvala ti što mi spašavaš život"

Zaposleni u Societe General Montenegro banci, njih više od 30, učestvovalo je u akciji povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi
1 komentar(a)
doborovolji davaoci krvi, Foto: Facebook.com
doborovolji davaoci krvi, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 12.06.2015. 13:26h

Svjetska zdravstvena organizacija obilježava Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 2015. godine pod sloganom "Hvala ti što mi spašavaš život" sa akcentom na osjećaj zahvalnosti svih onih kojima je transfuzijom krvi spašen ili poboljšan život.

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore se i ove godine pridružuje obilježavanju praznika svih dobrovoljnih davalaca krvi.

"Budući da je dobrovoljno davalaštvo krvi djelatnost od opšteg društvenog značaja i važna pretpostavka obezbjeđivanja dovoljnih količina bezbjedne krvi, Zavod za transfuziju krvi Crne Gore je intenzivirao aktivnosti fokusirane na pravovremenom pružanju informacija o dobrovoljnom davalaštvu krvi u Crnoj Gori, a koje imaju za cilj podizanje svijesti stanovništva o značaju dobrovoljnog davanja krvi", navodi se u saopštenju Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

Dodaju da u tom zadatku nesebičnu pomoć imaju u subjektima koji su prepoznali ovu značajnu društvenu aktivnosti, a da su u prvom redu saradnici i prijatelji iz klubova dobrovoljnih davalaca, škola, fakulteta, javne ličnosti…

"U promociji dobrovoljnog davalaštva krvi partneri su nam i mediji, koji utiču na podizanje svijesti o ovoj značajnoj društvenoj pojavi", navedeno je u saopštenju.

Zaposleni u Societe General Montenegro banci, njih više od 30, učestvovalo je u akciji povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

Zavod za transfuziju krvi zahvalio se zaposlenima u Societe General Montenegro banci i pozvao i druge društvene subjekte da na sličan način doprinesu obezbjeđenju dovoljnih količina sigurne krvi.

Bonus video: