Udruženje boraca: Stoltenbergovo izvinjenje je providna i mizerna manipulacija

Diirektor Udruženja boraca Radan Nikolić je kazao da većinska Crna Gora neće vladavinu nasilja, već vladavinu prava i neće, kako je dodao, drugome u najam
11 komentar(a)
Radan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Radan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.06.2015. 14:06h

Izraz žaljenja generalnog sekretara Alijanse, Jensa Stoltenberga zbog NATO bombardovanja 1990. godine je, kako smatraju u Udruženju boraca, manipulacija je u svrhu pridobijanja podrške građana za pristupanje Crne Gore tom vojnom savezu.

Kako se navodi u saopštenju, žaljenje Stoltenberga zbog žrtava iskreno je, koliko su istinite njegove tvrdnje da je NATO demokratski savez.

Kako su kazali iz tog Udruženja, iskreno je u koliko je svrha i cilj NATO bombardovanja SRJ bio da se zaštite civili, pri čemu se, kako su dodali, navodno činio napor da se spriječi gubitak nevinih života civila.

„Javni izraz žaljenja Stoltenberga u Podgorici zbog svih žrtava NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore ocjenjuje kao providnu, mizernu manipulaciju u svrhu pridobijanja podrške crnogorskih građana za pristupanje Crne Gore tom agresivnom vojnom savezu“, ocijenio je direktor Udruženja, Radan Nikolić.

On je upitao kakav je to demokratski savez koji, kako se rekli, gazi međunarodno pravo, Povelju UN i koji vrši agresiju na jednu suverenu državu da bi joj otela dio teritorije uz namjerno vođenje rata protiv civilnog stanovništva i upotrebu zabranjenog oružja.

„Zar se gubitak nevinih života civila spriječava bombardovanjem porodilišta, obdaništa, škola, crkava, medijskih kuća, stranih ambasada, privatnih kuća, vozova, kolana izbjeglica, razaranjem i trovanjem životne sredine bombama sa osiromašenim uranijumom koje i dalje u nedogled ubijaju civilno stanovništvo sa agresijom zahvaćenog i okolnog prostora?“, upitali su iz Udruženja navodeći da se u propagandi NATO-a ne preza ni od manipulisanja žrtvama tog vojnog saveza.

Nikolić je kazao da većinska Crna Gora neće vladavinu nasilja, već vladavinu prava i neće, kako je dodao, drugome u najam.

„Pogotovu ako je tome drugome upoznala zločinačku narav i ambiciju da na koljena baci Crnoj Gori uvijek zaštitničku Rusiju, uz rizik izbijanja novog svjetskog rata“, zaključio je Nikolić.

Bonus video: