Đaci generacije dobili po 1.100 eura

"Fondacija uvijek nagrađuje dječaka i djevojčicu, čime se želi potencirati ravnopravnost polova," kazao je Ratomir Dedeić nastavnicima, roditeljima i svima od 32 đaka ove škole
168 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Vuk Knežević, Ratomir Dedeić, Foto: Obrad Pješivac
OŠ Vuk Knežević, Ratomir Dedeić, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 12.06.2015. 10:42h

Najboljim učenicima OŠ “Vuk Knežević” iz Njegovuđe, po tradiciji, uručene su novčane nagrade Fondacije “Kića i Risto Dedeić” čije je sjedište u Beogradu.

Ovog puta to su svršeni polumaturanti i đaci generacije Tijana Bojović i Stefan Džaković. Oni su podijelili ovogodišnji fond od 2.200 eura a uručio im ih je Ratomir Dedeić, inženjer koji već četiri decenije živi i radi u SAD.

"Ova Fondacija je izraz našeg poštovanja prema roditeljima i poštovanja znanja koje se često ne uvažava dovoljno, a koje ima najveću vrijednost jer vam ga niko ne može oduzeti. Fondacija uvijek nagrađuje dječaka i djevojčicu, čime se želi potencirati ravnopravnost polova," kazao je Ratomir Dedeić nastavnicima, roditeljima i svima od 32 đaka ove škole i sugerisao da bi trebalo više animirati naše ljude u SAD i Kanadi koji bi lako i rado mogli da pomognu talentovanu djecu.

Ovu Fondaciju osnovali su 2002. godine Ljubinka i Zora, djeca Kiće i Rista Dedeića, i do sada nagradili 26 učenika OŠ “Vuk Knežević”.

Bonus video: