Svečanost povodom prijema prvaka i dodjele "Luča"

„Pred nama odraslima je važan zadatak da naučimo naše prvake da vole svoju školu, da sa radošću ulaze u njeno dvorište i zadovoljno iz nje izlaze obogaćeni novim znanjima i oplemenjeni novim prijateljstvima, radoznali, kreativni i srećni“, kazala je Žižić
213 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2015. 09:31h

U Osnovnoj školi „Olga Golović“ iz Nikšića organizovana je svečanost povodom prijema prvaka, dodjele diploma „Luča“ i nagrada učenicima koji su u ovoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate na državnim i opštinskim takmičenjima.

Od 104 polumaturanta njih 18 je dobilo diplomu „Luča“. To su Jelena Bulajić, Dimitrije Vlahović, Milica Dragić, Lidija Zajović, Andrea Ivanović, Danilo Ivković, Slaviša Đukanović, Nevena Baletić, Milija Pavličić, Mia Mićković, Marija i Milica Mitrić, Nikolina Nikolić, Lazar Nikčević, Milena Radović, Anja Rakočević, Jovana Doknić i Nataša Mijatović.

„Ovim priznanjem, koje je san svakoga učenika, pokazali ste da možete mnogo. Krenuli ste putem uspjeha zato budite uporni i istrajni u ostvarenju vašeg sna. Život je put obaveza i odgovornosti, ali ni jedna nije važnija, primarnija ili značajnija od odgovornosti koju imate prema sebi”, poručila je Slobodanka Žižić, direktorica škole.

Budući prvaci su zajedno sa roditeljima uživali u programu koji su pripremili, od septembra njihovi stariji drugari.

„Pred nama odraslima je važan zadatak da naučimo naše prvake da vole svoju školu, da sa radošću ulaze u njeno dvorište i zadovoljno iz nje izlaze obogaćeni novim znanjima i oplemenjeni novim prijateljstvima, radoznali, kreativni i srećni“, kazala je Žižić.

U ime kolektiva, direktorica je budućim prvacima poželjela puno znanja, smijeha i lijepih druženja i da sa zadovoljstvom dolaze u školu.

„Tu u đačkoj klupi steći ćete, draga djeco, prve prijatelje koji se pamte i shvatiti da je upravo znanje najveća snaga i moć“, poručila je Žižić.

Galerija

Bonus video: