NACIONALNA TURISTIČKA ORGANIZACIJA

Turistička ponuda Crne Gore prezentovana u kineskom gradu Ningbou

"Vlada grada Ningboa je na ovoj konferenciji promovisala značajne finansijske podsticajne mjere za turističke kompanije iz Centralne i Istočne Evrope koje budu najuspješnije u dovođenju turista sa ovog tržišta. Kriterijumi za dobijanje sredstava iz podsticajnih mjera su dostupni u NTO CG"
2 komentar(a)
NTO Kina, Foto: Montenegro.travel
NTO Kina, Foto: Montenegro.travel
Ažurirano: 11.06.2015. 09:18h

Nacionalna turistička organizacija (NTO) prezentovala je turističku ponudu Crne Gore u kineskom gradu Ningbou.

U Ningbou je otvorena konferencija o saradnji i razmjeni iz oblasti turizma u sklopu već postojećeg projekta saradnje između zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine (16+1) gdje je Crna Gora jedan od učesnika.

Kako je saopšteno iz NTO, turistička konferencija je okupila brojne zvanične delegacije iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, predstavnike Vlada i diplomatskog kora, kao i najznačajnije turoperatore iz grada Ningboa i Zheijang provincije.

Pomoćnik direktora u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, Maja Liješević je naglasila dobre odnose između NR Kine i Crne Gore, značaj regionalnog pristupa prilikom kreiranja posebnih programa i promocije za ovo tržište, kao i sve veće interesovanje građana ove mnogoljudne zemlje za putovanje u Crnu Goru i region.

"Vlada grada Ningboa je na ovoj konferenciji promovisala značajne finansijske podsticajne mjere za turističke kompanije iz Centralne i Istočne Evrope koje budu najuspješnije u dovođenju turista sa ovog tržišta. Kriterijumi za dobijanje sredstava iz podsticajnih mjera su dostupni u NTO CG", navodi se u saopštenju.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Ambasade Crne Gore u NR Kini.