U Ekonomskoj školi obilježili Evropski dan jezika

388 pregleda 0 komentar(a)
Dan jezika, Ekonomska škola, Foto: Privatna arhiva
Dan jezika, Ekonomska škola, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.09.2018. 06:56h

U podgoričkoj Ekonomskoj školi "Mirko Vešović" juče su upriličene aktivnosti povodom Evropskog dana jezika. Učenici su ukrasili panoe i plakate u školi, a nastavnici i đaci su imali priliku da pročitaju poruke, izreke, nauče nove riječi iz stranih jezika i saznaju ko su poliglote iz različitih oblasti javnog života, nauke, umjetnosti...

U okviru projekta'' Đački informator'', ostvarena je saradnja stručnih aktiva crnogorskog- srpskog, hrvatskog, bosanskog jezika i stranih jezika koji se u školi izučavaju.

"Cilj aktivosti je podsticanje učenja stranih jezika, uvažavanje i tolerancija, prihvatanje kulturoloških razlika i nasljeđa kao prednosti u procesu odrastanja i obrazovanja, razumijevanje izreka i mudrosti umnih ljudi i slanje poruka mira , ljubavi i uzajamnog uvažavanja", saopšteno je iz škole.

Koordinatori projekta su prof. Ankica Đurišić i Olivera Rogonjić ispred aktiva maternjeg jezika, Alisa Nikčević, Dubravka Mijajlović i Nataša Dajković, ispred aktiva drugog stranog jezika, Tanja Stajović i Danica Spevak ispred aktiva engleskog jezika.

Bonus video: