Deset Roma prošlo obuku za zanate

Oni su, pored teorijskog, imali i praktični dio nastave za pomoćna zanimanja molera i keramičara, dok su žene obučavane za zanimanje sobarice
67 pregleda 1 komentar(a)
Romi sertifikati, Foto: Crveni krst Crne Gore
Romi sertifikati, Foto: Crveni krst Crne Gore
Ažurirano: 10.06.2015. 16:10h

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Centrom za obrazovanje i trening (ZOPT), dodijelio je danas sertifikate za deset odraslih Roma, koji su u proteklom periodu prošli obuku za zanatske djelatnosti.

Kako je saopšteno iz te organizacije, kroz projekat, koji je prošle godine podržao Danski Crveni krst, nakon pažljive selekcije, odabrano je osam Roma i dvije Romkinje.

Oni su, pored teorijskog, imali i praktični dio nastave za pomoćna zanimanja molera i keramičara, dok su žene obučavane za zanimanje sobarice.

“Ova aktivnost implementirana je u cilju podsticanja zapošljavanja i samozapošljavanja, radi podrške integraciji raseljene, radno aktivne populacije Roma sa Kosova, koji žive u naselju Konik”, kaže se u saopštenju.

Cilj projekta je, kako je pojašnjeno, i težnja da se stvore preduslovi za lakše zaposlenje Roma i povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada.

“Sertifikate su uručivale Vukica Peković, u ime Centra za obrazovanje i trening, i Marta Perković, programska koordinatorka u Crvenom krstu Crne Gore”, dodaje se u saopštenju

Bonus video: