Tri pehara za barske izviđače

"Naš odred je ponovio prošlogodišnji uspjeh, tako da smo se u Bar vratili sa tri pehara. Naše patrole su u kategoriji starijih izviđača i planinki osvojile prvo i drugo mjesto, a u kategoriji poletaraca i pčelica treće", rekao je “Vijestima” starješina odreda Miodrag Tanjo Masoničić
0 komentar(a)
Barski izviđači, Foto: Privatna arhiva
Barski izviđači, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.10.2018. 13:43h

Izviđački odred “24. novembar” osvojio je tri pehara u ovogodišnjoj Izviđačkoj ligi Saveza izviđača Crne Gore (SICG), koji su takmičarima odreda uručeni na Zboru SICG u Nikšiću.

"Naš odred je ponovio prošlogodišnji uspjeh, tako da smo se u Bar vratili sa tri pehara. Naše patrole su u kategoriji starijih izviđača i planinki osvojile prvo i drugo mjesto, a u kategoriji poletaraca i pčelica treće", rekao je “Vijestima” starješina odreda Miodrag Tanjo Masoničić.

On je dodao da pred odredom u narednom periodu “stoji mnogo zadataka”. Ove nedjelje “24. novembar” je domaćin članovima FOSE fondacije u kojoj su predstavnici Evropske skautske organizacije, kojima će pokazati znamenitosti Bara i upoznati ih sa svojim aktivnostima. U novembru će članovi ovog odreda pohađati trening u organizaciji WAGGGS-Svjetske organizacije ženskih skauta, a imaće i predstavnike na skautskoj akademiji i na susretima mlađih brđana.

"Pored toga, pripremamo se i za proslavu Dana odreda i našeg grada", zaključio je Masoničić.

Bonus video: