Počeo konkurs za upis na prvu godinu višeg stručnog obrazovanja

Konkurs se odnosi na peti stepen stručne spreme za obrazovne programe Menadžer kulinarstva 30 kandidata i Restorater 30 kandidata
83 pregleda 0 komentar(a)
Sergije Stanić, Foto: Arhiva Vijesti
Sergije Stanić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.06.2015. 14:27h

Ministarstvo prosvjete objavilo je Konkurs za upis 60 polaznika prve godine višeg stručnog obrazovanja za školsku 2015/16 godinu u Školi za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ u Podgorici.

Kako su saopštili, Konkurs se odnosi na peti stepen stručne spreme za obrazovne programe Menadžer kulinarstva 30 kandidata i Restorater 30 kandidata.

Prijava na Konkurs podnosi se od 15. do 26. juna.

„Rang lista kandidata za upis objavljuje se na oglasnoj tabli 29. juna 2015. godine. Na utvrđenu rang listu, kandidat za upis može podnijeti prigovor Nastavničkom vijeću škole u roku od tri dana od dana objavljivanja rang liste na oglasnoj tabli“, kaže se u saopštenju.

Pojašnjeno je da se na Konkurs za obrazovni program Menadžer kulinarstva mogu prijaviti osobe koje su završile četvorogodišnju stručnu školu iz oblasti kuvarstva i koje imaju položen eksterni stručni ispit ili osobe koje su završile trogodišnju stručnu školu iz oblasti kuvarstva, imaju položen majstorski ispit i diferencijalne ispite koje određuje škola.

„Na Konkurs za obrazovni program Restorater mogu se prijaviti osobe koje su završila četvorogodišnju stručnu školu iz oblasti usluživanja i imaju položen eksterni stručni ispit ili osobe koje imaju završenu trogodišnju stručnu školu iz oblasti usluživanja, položen majstorski ispit i diferencijalne ispite koje određuje škola“, precizirali su iz Ministarstva.

Dodaje se da kandidati za upis treba da dostave prijavu na Konurs i svjedočanstva posljednja tri razreda stručne škole iz oblasti kuvarstva, odnosno usluživanja.

Kandidati koji su završili trogodišnju stručnu školu dostavljaju svjedočansta posljednja tri razreda stručne škole iz oblasti kuvarstva, odnosno usluživanja i dokaz o položenom majstorskom ispitu, odnosno dokaz o stečenom petom stepenu ili VKV koji su stečeni po ranijim propisima.

Tekst Konkursa je objavljen na satju Ministarstva prosvjete.

Bonus video: