Gvozdenović u Ulcinju: Čekamo usvajanje prostornog plana i uslove za kredit

Gvozdenović je najavio da će stanari sa poluostrva Suka već u septembru dobiti stanove u Pinješu, što je bio jedan od uslova da počne gradnja hotela Jadran
63 pregleda 0 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Samir Adrović
Branimir Gvozdenović, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 10.06.2015. 14:33h

Ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović kazao je da većina kapitalnih projekata u Ulcinju čeka na usvajanje prostorno urbanističkog plana (PUP) grada i realizaciju kredita kod KhW banke koji će biti utrošen na regulaciju otpadnih voda. Navodeći da je PUP ključni dokument daljeg razvoja grada koji treba da definiše strategijske stvari vezane za zakup prostora i izgradnju kapitalnih objekata te da podigne kvalitet urbanizacije, on je izrazio očekivanje da će plan u lokalnom parlamentu biti usvojen vrlo brzo.

"Dugo već traje taj posao i očekujem da će za dva mjeseca PUP biti usvojen. Razgovarao sam i sa predstavnicima partija koje nijesu u vlasti i dobio uvjerenje da će i oni biti konstruktivni tokom rasprave," kazao je Gvozdenović danas novinarima u Ulcinju, gdje je sa saradnicima boravio u radnoj posjeti. On je najavio da će stanari sa poluostrva Suka već u septembru dobiti stanove u Pinješu, što je bio jedan od uslova da počne gradnja hotela Jadran. Gvozdenović je sa domaćinom, predjsednikom Opštine Ulcinj, Fatmirom Đekom, razgovarao i o realizaciji projekata od značaja za zaštitu životne sredine.

"Tu je prije svega pitanje Solane, zatim projekti koji zavise od kredita KhW banke ali i neki elementi koji mogu poboljšati snadbijevanje iz regionalnog voidovoda," kazao je Gvozdenović. On je sa Đekom razgovarao i o obrazovanju mladih kadrova u Ulcinju, mogućnošću otvaranja visokoškolskih ustanova ali i o graničnom prelazu na Sukobinu.

"Potrebno je sa albanskom stranom zaključiti administrativni sporazum o efikasnijoj kontroli i bržem prolasku putnika ali paralelno raditi na podizanju kvaliteta usluga na samom prelazu," kazao je Gvozdenović. On je naglasio da su ga domaćini upoznali sa rezultatima dosadašnjeg dijela sezone "koja je znatno uspješnija nego lani u isto vrijeme".

Đeka je kazao da ga raduje to što je ministar Gvozdenović spreman da pomogne Ulcinju u svim segmentima za koje se pita njegov resor u Vladi.

"Ovako konstruktivan sastanak na kome su učestvovali potpredsjednici i sekretari sekretarijata odavno nije održan u Ulcinju," pohvalio je Đeka Gvozdenovića.

Gvozdenović je danas obišao Solanu zajedno sa visokim predstavnicima Evropske komisije, na na čelu sa zamjenikom šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje Tomasom Haglajtnerom, i imao razgovore sa turističkim poslenicima, hotelijerima i zakupcima objekata u zoni morskog dobra i zakupcima plaža.

Bonus video: