Čagorović: Ženama dati zasluženi tretman

Ona je kazala da Odbor, do kraja mjeseca planira formiranje Asocijacije žena SNP-a koja će, kako je pojasnila, imati za cilj afirmaciju žene kao stuba društva koje teži prosperitetu i napretku
75 pregleda 0 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 10.06.2015. 12:29h

Socijalistička narodna partija (SNP) ne želi da se politika rodne ravnopravnosti svodi samo na deklarativna zalaganja, već da se ulozi žene i njenom značaju u društvenim angažmanima da zasluženi tretman, poručila je potpredsjednica podgoričkog Odbora te partije, Radmila Čagorović.

Ona je kazala da Odbor, do kraja mjeseca planira formiranje Asocijacije žena SNP-a koja će, kako je pojasnila, imati za cilj afirmaciju žene kao stuba društva koje teži prosperitetu i napretku.

“SNP ne želi da se politika rodne ravnopravnosti svodi samo na deklarativna zalaganja, već da se ulozi žene i njenom značaju u društvenim angažmanima da zasluženi tretman”, navela je Čagorović.

Prema njenim riječima, u programu SNP-a je zapisano, a u praksi se primjenjuje, da ta partija insistira na punoj društvenoj uključenosti žena, ravnopravnim uslovima za zapošljavanje i ostvarivanju svih drugih ekonomskih i socijalnih prava.

“Zalažemo se za ravnomjerno učešće žena na najvažnijim mjestima donošenja važnih političkih i ekonomskih odluka, nikada ne zanemarujući činjenicu da su žene većinska populacija u Crnoj Gori”, kazala je Čagorović.

Ona je rekla da je takav slučaj i sa Odborom u Podgorici u kojem su, kako je dodala, na najznačajnijim funkcijama upravo žene.

Jedan od najvažnijih zadataka Asocijacije žena Odbora SNP Glavnog grada Podgorica, kako je najavila Čagorović, biće unapređenje uloge žena u politici i ukupnom društvenom životu.

“Neophodno je mijenjati shvatanje o tradicionalnoj i jednostranoj ulozi žena u društvu, uz podsticanje praktičnog učešća žena u političkom, kulturnom i ekonomskom životu Podgorice i Crne Gore”, smatra ona.

Time bi, zaključila je Čagorović, žena mogla da se u potpunosti ostvari u svojoj porodici i profesiji,ali i zajednici.

Bonus video: