Tivat: Obilježen kraj školovanja nove generacije polumaturanata iz Krtola

Ispraćajući novu generaciju poolumaturanata, direktor OŠ “Branko Brinić” Saša Krivaćević kazao je da je riječ o talentovanoj i marljivoj djeci među kojima je dosta dobrih đaka i uspješnih sportista
138 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Branko Brinić, Tivat, Foto: Siniša Luković
OŠ Branko Brinić, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.06.2015. 12:23h

Završetak školske godine za polumaturante obilježen je juče u OŠ “Branko Brinić” u Radovićima kod Tivta svečanim otkrivanjem rekonstruisane spomen- ploče i dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim učenicima.

Profesor Aleksandar Brinić otkrio je obnovljenu spomen-ploču ploću sa natpisom „Najstarija narodna škola u Crnoj Gori 1776-1996", a koja je koja je postaljena prije 19 godina povodom 220 godina postojanja škole u Krtolima. Profesor Brinić obavio je čišćenje i renoviranje table, a ona je postavljena na obnovljenoj fasadi škole čije uređenje sopstvenim sredstvima pomažu roditelji osnovaca iz Krtola.

Ispraćajući novu generaciju poolumaturanata, direktor OŠ “Branko Brinić” Saša Krivaćević kazao je da je riječ o talentovanoj i marljivoj djeci među kojima je dosta dobrih đaka i uspješnih sportista.

Deveti razred u toj školi ove je godine uspješno završio 21 učenik. Odličnih je osam, vrlodobrih deset, a dobrih tri. Sa diplomom “Luča” za sve petice nagrađene su Milica Đinović i Jovana Dubravčević koja je proglašena za đaka generacije.

Na svečanosti u Radovićima juče su dodijeljene i nagrade najboljim osnovcima na interno-eksternim provjerama znanja, kao i onima kojis u postigli uspjehe u vanškolskim aktivnostima, pa su tako pored ostalih nagrađeni i talentovani mladi krtoljski sportisti -košarkaš Petar Stojković i džudista Pavle Kostić.

Bonus video: