Budva: Iz kompanije „Orbis“ demantovali da je njihova pekara zatvorena

Oni navode da su upravo zbog nelojalne konkurencije na domaćem tržištu, bili prinuđeni da obustave proizovodnju osnovnog bijelog hljeba
208 pregleda 2 komentar(a)
Pekara Žitko, Foto: Vuk Lajović
Pekara Žitko, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.06.2015. 12:03h

Kompanija „Orbis“, koja gazduje najvećom budvanskom pekarom „Žitko“ dematovala je da je sanitarna inspekcija Uprave za inspekcijske poslove donijela rješenje o zatvaranju njihovog objekta u Budvi.

Povodom teksta objavljenog u Vijestima od naslovom “U Budvi zatvorili najveću pekaru“, iz Orbisa su se oglasili saopštenjem.

„Inspektori Uprave za inspekcijske poslove vršili su redovne kontrole, kao što to uvijek rade pred početka ljetnje turističke sezone. Nakon izvršenih kontrola, a na osnovu donijetog inspekcijskog zapisnika,mi smo u predviđenom roku otklonili sve uočene neprvilnosti, na osnovu čega je i inspekcijacija donijela zapisnik“, naveli su iz budvanske kompnije.

Ovakvim medijskim natpisima, kako su dodali, kompaniji „Orbis“ je učinjena velika poslovn šteta i narušen ugled koji je svih prethodnih godina imala.

"Netačne su medijske informacije, koj su plasirane od strane lokalne inspekcijske službe, jer smo i u neposrednom kontaktu sa Upravom za inspecijske poslove i njihovim resornim inspekcijskim službama, dobili uvjervanja da oni nijesu donijeli nikakvo rješenje o zatvaranju objekta ili bilo kakve druge mjere. Kao kompanija, koja dugi niz godina uspješno posluje i kao takva pozicionirana na tržištu, razočarani smo načinom na koji smo predstavljeni u javnosti“, poručuju iz „Orbisa“.

Oni navode da su upravo zbog nelojalne konkurencije na domaćem tržištu, bili prinuđeni da obustave proizvodnju osnovnog bijelog hljeba.

"Menadžment kompanije je odučio da svoju proizvodnju preusmjeri na program beskvasnog zdravog hljeba. Novim proizvodnim programom mi smo jedini u Crnoj Gori koji će ponuditi na tržištu takve vrste hljeba“, ističu iz Orbisa.

Oni su poručili da su uvijk bili otvoreni za saradnju sa medijima i da je poslovanje transparentno.

Bonus video: