Unaprijeđena mreža Crnogorskog Telekoma

U toku je optimizacija mobilnih servisa, posebno Mobile Broadband - mobilnog širokopojasnog pristupa, i to na putevima, VIP lokacijama, plažama, koncertnim lokacijama i drugim značajnim mjestima gdje se u toku predstojeće ljetnje sezone očekuje velika posjećenost, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma
1 komentar(a)
telekom2_1, Foto: Arhiva “Vijesti”
telekom2_1, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 10.06.2015. 11:41h

Crnogorski Telekom je u periodu od marta do maja ove godine unaprijedio svoju mobilnu mrežu, povećavajući pokrivenost signalom u više opština, saopšteno je iz kompanije.

Signal je pojačan na lokacijama u opštinama Podgorica (Velja Gora, Drume), Cetinje (Obzovica, Markovina,), Nikšić (Budoš), Herceg Novi (Vrbanja, Ledenice) i Bar (Velji grad, RSS Virpazar).

"Sada je na ovim lokacijama moguće podržati više korisnika, što omogućava veći kapacitet saobraćaja za servise govora i servise podataka, uz olakšano istovremeno prisustvo različitih tipova saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u toku optimizacija mobilnih servisa, posebno Mobile Broadband - mobilnog širokopojasnog pristupa, i to na putevima, VIP lokacijama, plažama, koncertnim lokacijama i drugim značajnim mjestima gdje se u toku predstojeće ljetnje sezone očekuje velika posjećenost.

Telekom, kako se navodi, planira povećanje pokrivenosti i kapaciteta na sljedećim lokacijama: Stari grad Budva, plaža„Ričardova Glava” i glavni gradski trg u Budvi; ekskluzivno naselje Luštica Bay i plaža„Oblatno“ u Tivtu; Hotel Regent koji se nalazi u okviru kompleksa Porto Montenegro, kao i naselje Prčanj-Kotor koje se nalazi u zalivu Boke Kotorske.

"Pored 2G/3G servisa, realizacijom ovih projekata obezbijediće se i super brzi 4G internet na pomenutim lokacijama. Pripremljena je i mobilna bazna stanica za potrebe obezbjeđivanja dodatnih kapaciteta za razne one-time događaje, koji će biti organizovati tokom ljeta. Ulaganja u kvalitet mreže za krajnji cilj imaju zadovoljstvo korisnika Crnogorskog Telekoma. Misija kompanije je da ponudi pristup širokopojasnom internetu za što veći broj korisnika, gdje god se oni nalazili. Dakle, povećanje brzine prenosa i kapaciteta sistema, kao i omogućavanje novih aplikacija", zaključuje se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Bonus video: