Najavljena gradnja školskog objekta u Sukobinu

50 pregleda 1 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.06.2015. 15:47h

Predstavnici Ministarstva prosvjete, Direkcije javnih radova, opštine Ulcinj i Dijaspore SAD potpisali su danas memorandum o saradnji na izgradnji i opremanju objekta Područne ustanove Osnovne škole “Bedri Elezaga” u Sukobinu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, memorandum su potpisali ministar Predrag Bošković, pomoćnik direktora Direkcije Radovan Đurašković, predsjednik opštine Ulcinj Fatmir Đeka i predstavnik Dijaspore SAD-a Cafo Boga.

"Potpisnici memoranduma su, izuzev o projektu izgradnje školskog objekta Područne ustanove u Sukobinu, razgovarali i o izgradnji vrtića i niže muzičke škole u Ulcinju, kao i o poboljšanju kvaliteta obrazovnog sistema za djecu koja nastavu pohađaju na albanskom jeziku", kaže se u saopštenju.

Bošković je, kako se navodi, zahvalio dijaspori koja je inicirala projekat izgradnje i opremanja školskog objekta u Sukobinu, kao i opštini Ulcinj koja ga je podržala.

"On je izrazio nadu da će od školske 2016/2017. godine ovaj školski objekat primiti prve đake", dodaje se u saopštenju.

Bošković je podsjetio da je Crna Gora stavila akcenat na podizanje kvaliteta predškolskog obrazovanja i da će jedan od sedam novih vrtića, čija je izgradnja u planu, biti izgrađen u Ulcinju.

On je, kako se navodi, pohvalio dobar odnos Ministarstva sa Albanskim nacionalnim savjetom i rekao da će od sljedeće školske godine udžbenici na albanskom jeziku biti prilagođeni đacima upravo na način koji je preporučio Savjet.

"Takođe, ministar je izrazio nadu da će se u skorijoj budućnosti sva nastava u školama koje pohađaju djeca albanske populacije izvoditi samo na albanskom jeziku«, kaže se u saopštenju.

Đeka je, kako se navodi, izrazio je zadovoljstvo zbog početka realizacije projekta koji je započet prije sedam godina, i zahvalio Boškoviću zbog pružene podrške, ali i dijaspori koja je inicirala sam projekat.

Bonus video: