Kovačević šalje ljude iz Ministarstva da rade na Plantažama

Iz Ministarstva koje vodi Zorica Kovačević najavljeno je da će se krenuti u 6 ujutru ispred Upravne zgrade plantaže i da će berba trajati do 8 sati kada će zaposleni krenuti na svoj redovan posao
67 pregleda 0 komentar(a)
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.06.2015. 08:41h

Zaposleni u Ministarstvu rada, Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, Centrima za socijalni rad, Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu, Fondu PIO i Upravi za zbrinjavanje izbjeglica idu sjutra organizovati na "ispomoć radnicima na Plantažama".

Iz Ministarstva koje vodi Zorica Kovačević najavljeno je da će se krenuti u 6 ujutru ispred Upravne zgrade plantaže i da će berba trajati do 8 sati kada će zaposleni krenuti na svoj redovan posao.

Ministarstvo je pozvalo sve zainteresovane da se pridruže ovoj akciji.

Ministarka Kovačević je sredinom maja pozvala građane sa sjevera da ne odlaze u inostranstvo, već da dođu na Plantaže gdje mogu da zarade i do 15 eura dnevno.

Nakon toga je jedna grupa ljudi došla da radi na Plantažama, ali su mnogi odustali kada su shvatili da ne mogu da zarade ni 10 eura dnevno.

Kovačević je potom rekla Ministarstvo rada nije pravilo nikakav pritisak na te ljude, niti je to radio Zavod za zapošljavanje (ZZZ), kao i da im niko im nije obećao startnu platu od 400 eura i dnevnice od 15 do 20 eura.

Bonus video: