Jonica pisala Pažinu: Koliko je predmeta dodijeljeno tužiocima od 2012. do danas

Poslanica SNP je zatražila i podatak o broju predmeta u kojima je rukovodilac državnog tužilaštva utvrdio postojanje razloga za produženje roka za rješavanje predmeta
69 pregleda 2 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Snežana Jonica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.06.2015. 10:25h

Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Snežana Jonica zatražila je, na osnovu člana 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, podatke od ministra pravde Zorana Pažina o broju predmeta koji su dodijeljeni u rad tužiocima od 2012. godine do danas.

"Jonica je zatražila da joj se dostave podaci o primjeni člana 72 i 73 važećeg Pravilnika o unutrašnjem poslovanju državnog tužilaštva, odnosno člana 71 i 72 prethodnog Pravilnika, za 2012, 2013 ,2014 i 2015. godinu. Ona je od Pažina zatražila podatke o broju predmeta koji su dodijeljeni u rad tužiocima za svaku navedenu godinu, o broju predmeta za koje je odluka donijeta u roku od tri mjeseca, kao i o broju složenih predmeta za koje zbog obima, činjeničnih ili pravnih pitanja nije donijeta odluka u roku od tri mjeseca, već u roku od šest mjeseci"saopšteno je iz SNP.

Jonica je tražila i informaciju o broju predmeta vođenih u skraćenom postupku, za koje je donijeta odluka u roku od mjesec dana, o broju predmeta u kojima rukovodilac državnog tužilaštva ili tužilac nije postupio u skladu navedenim rokovima, kao i o broju predmeta u kojima je rukovodilac državnog tužilaštva ili državni tužilac pisano obavjestio o razlozima rukovodioca neposredno višeg državnog tužilaštva ili rukovidioca državnog tužilaštva.

Poslanica SNP je zatražila i podatak o broju predmeta u kojima je rukovodilac državnog tužilaštva utvrdio postojanje razloga za produženje roka za rješavanje predmeta.

"Osim navedenog potrebno je da mi dostavite i podatak o tome koliko je u periodu 2012-2015.godina, za svaku godinu pojedinačno, evidentirano u obliku službene zabilješke ili zapisnika ’događaja od interesa ѕa postupanje rukovodioca državnog tužilaštva o kojem je on obavješten ili je na drugi način saznao’, kao i ’saopštenja primljenih ili datih usmeno neposredno ili preko telefona, telefaksa ili elektronskom poštom’“, piše u zahtjevu Jonice upućenom Pažinu.

Bonus video: