Euromost: Za dan otišlo još punih osam autobusa

Danas će tri grada u Njemačkoj obići delegacija, koju će predvoditi predsjednik skupštine Bijelog Polja Džemal Ljušković, predstavnik NVO Euromost i dva predstavnika iz opozicionih partija SNP-a i DEMOS-a
52 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2015. 06:50h

U subotu je još osam punih autobusa krenulo prema državama EU u potrazi za boljim životom, čime se nastavlja iseljavanje sa sjevera, ukazali su iz NVO Euromost.

“Pet autobusa je otišlo od 5h ujutro do 7h, jedan autobus u 10h i dva autobusa u 15h, evidentirali smo i dva puna autobusa u srijedu, jedan u jutarnjim, jedan u popodnevnim časovima,što je za samo ova dva dana ukupno deset autobusa,” poručuju iz Euromosta, uz napomenule da su put EU krenula i dva kombi prevoza iz Rožaja i jedan iz Bijelog Polja, kao i dva privatna auta.

“Juče nam je privukao pažnju i dolazak jednog autobusa oko 15h sa beogradskim tablicama, bez oznaka o kojoj se putničkoj agenciji radi, koji je je odvezao samo građane Rožaja i u koji su ušli veliki broj porodica sa djecom,” navodi se u saopštenju.

Povodom masovnog odlaska građana iz Bijelog Polja i njihovog prijavljivanja na azil u njemačkim gradovima Goslar, Braušvajng i Hanover, odbor za međunarodnu saradnju bjelopoljskog parlamenta je jednoglasno podržao predlog NVO Euromost da delegacija grada posjeti ova tri grada.

Danas će ova tri grada u Njemačkoj obići delegacija, koju će predvoditi predsjednik skupštine Bijelog Polja Džemal Ljušković, predstavnik NVO Euromost i dva predstavnika iz opozicionih partija SNP-a i DEMOS-a.

“Ovo će biti prilika da saznamo sve informacije - od broja naših građana koji se prijavio u ova tri grada, kakav im je smještaj, gdje su smješteni, na kojim i kakvim područjima se smještaju i slična pitanja koja su bitna za naše građane kao i za cjelokupnu crnogorsku javnost. Takođe ćemo obići i sva prihvatna centra u ova tri grada i razgovarati sa našim građanima o uslovima u kojima borave,” navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: