Kolašin: Oglas za zakup u toku, a palačinke prodaju

Željka Vuksanović izdala Komunalnoj policiji nalog da ispita kako je moguće da pojedinici već rade, a konkurs još nije zatvoren. Tenderom prediviđeno izdavanje 16 lokacija
155 pregleda 2 komentar(a)
palačinkarnica, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
palačinkarnica, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 06.06.2015. 19:02h

Iako javni poziv o davanju u zakup javnih površina za postavljanje “mobilnih” objekata u Kolašinu traje do 9. juna, neke od tih lokacija su već zauzete.

Tako je, na primjer, na dan nakon što je tender objavljen na opštinskom sajtu, štand za prodaju kokica, pomfrita i plačinki postavljen i na početku Ulice IV proleterske brigade.

Iz lokalne uprave juče nije bilo moguće dobiti odgovor kako se moglo desiti da je, dok traje javni poziv, to jest dok se prikupljaju ponude, neko već “rezervisao” lokaciju u najprometnijoj kolašinskoj ulici.

Iz kabineta predsjednice Željke Vuksanović “Vijestima” je odgovoreno da je izdat nalog Komunalnoj policiji da utvrdi činjenično stanje. Kako su naveli , na pitanje će odgvoriti tek nakon što dobiju informacije iz te službe.

“Napravljena je službena zabilješka o uklanjanju objekta. Sada treba da se donese rješenje, kojim će biti naloženo onima koji su objakat postavili da ga, u roku od tri dana, uklone. Javni poziv za tender je u toku i potpuno je izvjesno da će lokacije dobiti oni koji daju najbolju ponudu”, kazao je načelnik Komunalne policije Zoran Kujović.

Tenderom je predviđeno davanje u zakup ukupno 16 lokacija, od kojih su tri na novoizgrađenom šetelištu pored Tare.

Na tom dijelu, ukoliko bude zeinteresovanih, lokalna uprava je odlučila da dozvoli postavljanje tri otvorene šanka. Početna cijena za mjesečni zakup tih parcela, čija je površina po 50 kvadratnih metara, je 100 eura.

Po duplo nižoj početnoj cijeni Opština nudi lokacije u centru grada, među kojima su po četiri u Ulici IV proleterske i Vojvode Mine, po dvije u ulicama Mirka Vešovića i Buda Tomovića, a jedna na Trgu Vukmana Kruščića.

Ponude će se otvarati 11. juna, a u skladu s propisaima formirana je i tročlana komisija koja je zadužena za regularnost procesa.

Bonus video: