Projekat za vodovod na Kakarickoj gori: Radovi neće početi prije 2016. godine

Tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije Filip Makrid je istakao da predračunska vrijednost projektne dokumentacije, koja je urađena na nivou glavnog projekta, iznosi između 800 i 850 hiljada eura
241 pregleda 0 komentar(a)
Projekat za vodovod, Kakaricka gora, Foto: Zoran Đurić
Projekat za vodovod, Kakaricka gora, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.06.2015. 17:26h

Tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije Filip Makrid kazao je da je urađena projektna dokumentacija za vodovod na Kakarickoj gori i da je tu investiciju realno planirati za sljedeću godinu.

Makrid je istakao da predračunska vrijednost projektne dokumentacije, koja je urađena na nivou glavnog projekta, iznosi između 800 i 850 hiljada eura.

On je, odgovarajući na pitanje odbornika Demokrata Vladimira Čađenovića zašto je predloženo preuzimanje seoskih vodovoda tek u 2016, a ne u ovoj godini, kazao da su za seoske vodovode raspisali tender vrijedan 500.000 eura. Makrid je kazao da je planirana rekonstrukcija u Komanima, dogradnja u Berima i Kučima, istakavši da će do 2016. godine većinu seoskih vodovoda moći tehnički da osposobe i puste u rad.

"Bioče je samo jedan od seoskih vodovoda koji ima 95.000 eura duga. U toku su pregovori sa nivoa Glavnog grada i Vodovoda sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore oko načina servisiranja tog duga. Ono oko čega se najviše sporimo je neka vrsta zatezne kamate, koja je uračunavana na taj dug", kazao je Makrid na sjednici Odbora za planiranje i uređenje prostora, komunalno-stambenu djelatnost, saobraćaj i zaštitu životne sredine.

Nakon rješenja problema duga, nema, kako je istakao, prepreka da u potpunosti preuzmu taj vodovod.

Desetak poslovnih prostora nije izdato jer su u lošem stanju

Čađenović je predložio Agenciji za izgradnju i razvoj grada da proda poslovne prostore koji nijesu izdati na više godina.

Predstavnik Agencije Vlatko Jablan odgovorio je da Agencija ne može sama odlučivati o prodaji, jer poslovni prostori nijesu njeno, već vlasništvo Glavnog grada.

"Ima desetak poslovnih prostora koji duže nisu izdati, jer su u lošem stanju. Teško bi se i našao kupac... a ukoliko bi ušli u tu praksu da prodamo neki od tih lokala, bojim se da bi došlo do tražnje za ovim malo atraktivnijim poslovnim prostorima", kazao je Jablan.

Bonus video: