Roćen mimo zakona dobio otkaz

On je kao glavnog krivca za otkaz označio predsjednika Odbora direktora Vladana Dubljevića
106 pregleda 1 komentar(a)
Vuk Roćen, Foto: Goran Malidžan
Vuk Roćen, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 05.06.2015. 18:43h

Osnovni sud u Pljevljima poništio je rješenje predsjednika Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja, koji je u avgustu prošle godine uručio otkaz bivšem izvršnom direktoru Vuku Roćenu.

Rudnik je na presudu uložio žalbu Višem sudu u Bijelom Polju, koji bi ovih dana trebalo da donese presudu. Ukoliko Viši sud potvrdi presudu Roćen će biti vraćen na posao, a biće mu isplaćene i zarade za za period u kojem nije radio.

Roćen je krajem prošle godine tužio Rudnik uglja smatrajući da je nezakonito dobio otkaz nakon 37 godina provedenih u tom preduzeću. Odbor direktora Rudnika 8. aprila, na sjednici održanoj u Podgorici, smijenio je kompletan menadžment kompanije, na čelu sa Roćenom, a četiri mjeseca kasnije, dugogodišnjem direktoru uručen je i otkaz.

Iako je zvanično saopšteno da razlog smjene istek mandata, u javnosti se spekulisalo da je to urađeno na zahtjev jednog od akcionara Rudnika Aca Đukanovića, a osim Roćena tada je smijenjen sekretar društva kao i više direktora sektora i upravnika.

U tužbi Roćen je naveo da je nezakonito dobio otkaz i da poslodavac nije poštovao njegov ugovor o radu.

Roćen smatra da je nakon isteka mandata trebalo da ostane zaposlen u Rudniku gdje je decenijama radio kao inženjer, a kasnije i rukovodilac ili da mu se isplati otpremnina. On je kao glavnog krivca za otkaz označio predsjednika Odbora direktora Vladana Dubljevića.

Bonus video: