Budžet turističkih organizacija ispod nivoa

“On je istakao da je značajan broj promotivnih aktivnosti koje su vezane za predsezonu uspješno realizovan, povećan je broj novih događaja, manifestacija, a dodatno ohrabruje i povećanje smještajnih kapaciteta, naročito hotela”, kaže se u saopštenju
4 komentar(a)
NTO, Željka Radak Kukavičić, Branimir Gvozdenović, Foto: NTOCG
NTO, Željka Radak Kukavičić, Branimir Gvozdenović, Foto: NTOCG
Ažurirano: 05.06.2015. 17:08h

Budžet turističkih organizacija je ispod nivoa koji obezbjeđuje snažno djelovanje na ciljnim tržištima, ocijenjeno je na sjednici Skupštine Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Sjednicom, koja je danas održana u Podgorici, predsjedavao je predsjednik NTO i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, a prisustvovali su joj predstavnici 25 institucija i organizacija, članova Skupštine.

Gvozdenović je, kako je saopšteno iz NTO, kazao da je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

“On je istakao da je značajan broj promotivnih aktivnosti koje su vezane za predsezonu uspješno realizovan, povećan je broj novih događaja, manifestacija, a dodatno ohrabruje i povećanje smještajnih kapaciteta, naročito hotela”, kaže se u saopštenju.

Gvozdenović je ocijenio i da je poboljšana dostupnost Crne Gore, i da treba nastaviti sa aktivnostima “u pravcu daljeg unaprjeđenja”.

“Predsjednik NTO informisao je članove Skupštine o aktivnostima koje se u Vladi realizuju u pravcu bolje valorizacije Sjevera Crne Gore. Pored ostalog, ocjena je da će razvoj turističkih zona biti doprinos u tom pravcu”, navodi se u saopštenju.

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić prezentovala je delegatima Izvještaj o realizaciji programa promotivnih aktivnosti za prošlu godinu, sa izvještajem o finansijskom poslovanju, kao i Program promotivnih aktivnosti i Finansijski plan za ovu, nakon čega je Skupština usvojila te materijale.

“Jedan od glavnih zadataka NTO u narednom periodu je izrada sveobuhvatne marketing strategije i nastavak intezivnih promotivnih aktivnosti, u saradnji sa partnerima iz turističke privrede i lokalnim turističkim organizacijama”, kaže se u saopštenju.

Predstavnici turističke privrede istakli su da se mora sagledati i unaprjeđivati kvalitet turističkog proizvoda, dostupnost, komunalna opremljenost i izgled turističkih mjesta.

Podržane su dosadšnje aktivnosti na polju suzbijanja sive ekonomije i istaknuta potreba za još snažnijim mjerama na njenom suzbijanju.

“Partneri koji prodaju i promovišu Crnu Goru treba da budu podržani, a realizacija akcija u inostranstvu koje uključuju direktnu komunikaciju sa turoperatorima, može dati značajne efekte”, ocijenjeno je na sjednici.

Predloženo je da se sagledaju mogućnosti redefinisanja sistema promocije na način da se lokalne turističke organizacije dominantno bave razvojem proizvoda I da se formiraju organizacije za destinacijski menadžment.

Ocijenjeno je i da posebna pažnja treba da bude posvećena online kampanji koja može doprinijeti prodaji proizvoda.

“Članovi Skupštine su istakli da je budžet turističkih organizacija ispod nivoa koji obezbjeđuje snažno djelovanje na ciljnim tržištima, i na predlog predsjednika NTO biće organizovana radionica na temu mogućnosti povećanja sredstava za aktivnosti turističkih organizacija”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: