Nagrađeni najbolji likovni i litararni radovi na konkursu "Kina u mojim očima"

Cilj konkursa je promocija kineskog jezika i kulture, jačanje veza između Crne Gore i NR Kine
176 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2015. 14:38h

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore organizovao je nagradni konkurs "Kina u mojim očima" za najbolje likovne i literarne radove učenika iz osnovnih škola "Štampar Makarije" i "Vladimir Nazor" iz Podgorice.

Iz OŠ "Štampar Makarije" najbolje literarne radove u kategoriji od 1. do 4. razreda imali su Ana Mosurović, Nina Jovićević i Anastasija Vukčević, a u kategoriji od 5. do 9. razreda Lejla Rujović, Ana Lalović i Aleksa Pavićević.

Iz iste škole najbolje likovne radove u kategoriji od 1. do 4. razreda imali su Tamara Radičević, Ksenija Andrijašević i Mia Mašić, a u kategoriji od 5. do 9. razreda Una Đurišić, Jovana Đurović i Andrea Vujović.

Za najbolje literarne radove iz OŠ "Vladimir Nazor" u kategoriji od 1. do 4. razreda nagrađeni su Dina Bošnjak, Nina Klepić i Milena Keković, a u kategoriji od 5. do 9. razreda Nađa Simonović, Anđela Klepić i Arijana Lika.

Najbolji likovni radovi u kategoriji od 1. do 4. razreda iz OŠ "Vladimir Nazor" su Hane Nekić, Nikole Obradović i Maja Rakočević, a u kategoriji od 5. do 9. razreda Teodore Dragojević, Anđele Klepić i Ene Čekić.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta na poljima likovnog i literarnog ostvarenja nagrađeni su diplomama i vrijednim nagradama.

Učenici koji nisu osvojili nijedno od prva tri mjesta, a koji su učestvovali na konkursu dobili su diplomu od Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore.

Cilj konkursa je promocija kineskog jezika i kulture, jačanje veza između Crne Gore i NR Kine.

Na dan dodjele diploma, Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore donirao je knjige iz oblasti kineskog jezika i kulture bibliotekama ove dvije osnovne škole.

Galerija

Bonus video: