Opština Danilovgrad nagradila šest hrabrih mladića

Nagrađeni su učenici Andrija Pavićević, Darko Izgarević, Matija Bukelić, Marko Đurović, Dušan Marković i Dalibor Kaluđerović
445 pregleda 19 komentar(a)
Opština Danilovgrad, Foto: Danilovgrad.me
Opština Danilovgrad, Foto: Danilovgrad.me
Ažurirano: 05.06.2015. 12:58h

Opština Danilovgrad odlučila je da šest maturanata Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš", koji su 2. juna pokušali da iz hladne Zete spasu Danilovgrađanina koji je skokom sa gradskog mosta izvršio samoubistvo, nagradi plaćanjem ekskurzije u iznosu od 2.400 eura, odnosno 400 po učeniku.

Nagrađeni su učenici Andrija Pavićević, Darko Izgarević, Matija Bukelić, Marko Đurović, Dušan Marković i Dalibor Kaluđerović.

Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović je istakao da je u pitanju hrabar i požrtvovan čin, učinjen od mladih ljudi, koji dovoljno govori o njima kao izgrađenim, savjesnim i vaspitanim osobama.

Kako je saopšteno iz Opštine, Đuranović je ukazao da su tog dana učenici pokazali vrijednosti koje nose sa sobom i stečeno kućno vaspitanje.

Direktorica Gimnazije Slavica Pavićević je ukazala da su učenici, kao mladi, pokazali moral i hrabrost, najveću vrlinu koju čovjek može da ima, kao i da su ne štedeći se učinili ono što bi svaki čovjek trebao da čini.

Gimnazijalci su se, kako je saopšteno, zahvalili Đuranoviću na prijemu, kao i na nagradi, odnosno plaćenoj ekskurziji, te istakli da im nagrada puno znači, kao i da predstavlja podršku za dobro učenje i buduća humana djela.

Bonus video: