Dragan Adžić od Fakulteta za sport dobio svoj dres

„Bez imalo ustručavanja želim konstatovati da naš fakultet predstavlja jedan od glavnih pokretača crnogorskog sporta“, kazao je dekan fakulteta na kome studira oko 500 studenata
84 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2015. 13:43h

Nikšićki Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavio je sedam godina od kada djeluje kao zasebna organizaciona jedinica pri Univerzitetu Crne Gore. Na svečanosti, uz prisustvo brojnih zvanica među kojima su bili i rektorka i predsjednik UO Univerziteta, Radmila Vojvodić i Duško Bjelica, predsjednici Opštine i SO Nikšić, Veselin Grbović i Sonja Nikčević, uručene su diplome svršenim i najboljim studentima, kao i priznanje Nevšehir Univerzitetu iz Turske, Opštini Nikšić, Sportskom centru i predstavnicima medija.

V.d. dekana Fakulteta doc. dr Stevo Popović kazao je da je nikšićki fakultet vodeća naučno istraživačka institucija u Crnoj Gori u oblasti sportskih nauka. Podsjetio je da iako slave tek sedam godina postojanja da pomenuti fakultet u okviru Više pedagoške škole i Filozofskog fakulteta ima poluvjekovnu tradiciju u obrazovanju visokokvalitetnog stručnog kadra u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, izvođenja naučno-istraživačkih projekata.

„Bez imalo ustručavanja želim konstatovati da naš fakultet predstavlja jedan od glavnih pokretača crnogorskog sporta“, kazao je dekan fakulteta na kome studira oko 500 studenata.

Fakultet je za ovo sedam godina uspio da kvalitetno objedini crnogorski naučni i stručni kadar i stvori prostorne i materijalno-tehničke uslove za podizanje nastavnog procesa na, kako je kazao Popović, najviši nivo. Tu je, kazao je on, i kvalitetan naučno-istraživački rad koji se ogleda u organizaciji godišnje naučne konferencije i kontinuiranom publikovanju dva naučna časopisa, i dobro uspostavljena međunarodna saradnja.

Na fakultetu, koji je potpisao saradnju sa srodnim fakultetima u regionu i šire, ali i sa adekvatnim sportskim institucijama iz zemlje i inostranstva, postoji devet studijskih programa, uključujući i postdiplomske i doktorske.

Fakultet raspolaže sa Centrom za dijagnostikovanje u sportu, internet salom, sportskom bibliotekom, studentskim klubom, amfiteatrom, učionicama, savremenim kabinetima.

Dragan Adžić, trener ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i ekipe „Budućnosti“, kome je dekan fakulteta poklonio majicu sa njegovim imenom, uručio je diplome svršenim i najboljim studentima.

Popović je uručio priznanje predstavniku Nevšehir Univerizeta, doc.dr Selčuku Akpinaru, predsjedniku Opštine Nikšić i direktoru Sportskog centra, Veselinu Grboviću i Petru Ivanoviću, kao i zahvalnice predstavnicima medija za uspješnu dugogodišnju saradnju.

Zahvalnice su, između ostalih, dobili i sportska redakcija „Vijesti“, dopisništvo „Vijesti“ iz Nikšića, i nikšićko dopisništvo TV “Vijesti“.

Galerija

Bonus video: